Τρίτη 3 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΩΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗΝ ΤΣΕΧΟΣΛΟΒΑΚΙΑ
Αλληλεγγύη στον Καρέλ Χόφμαν

Κείμενο διαμαρτυρίας για τη δίωξη του πρώην συνδικαλιστικού και κομματικού στελέχους της Τσεχοσλοβακίας υπογράφουν 300 και πλέον επαναπατρισμένοι πολιτικοί πρόσφυγες από τη Μακεδονία και τη Θράκη

Την εντονότατη διαμαρτυρία τους για την καταδίκη σε τετραετή κάθειρξη του Καρέλ Χόφμαν, πρώην στελέχους του ΚΚ Τσεχοσλοβακίας, εκφράζουν με ανακοίνωσή τους 300 και πλέον Ελληνες πρώην πολιτικοί πρόσφυγες από τη Μακεδονία και τη Θράκη, που φιλοξενήθηκαν για πολλά χρόνια στη Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Τσεχοσλοβακίας. «Αν και ο σ. Χόφμαν, παρά την προχωρημένη ηλικία του, δήλωσε με θάρρος ότι είναι έτοιμος να οδηγηθεί στις φυλακές» σημειώνεται στο κείμενο της διαμαρτυρίας, «θεωρούμε ότι οι διώκτες του είναι αυτοί που κόπτονται για τα δημοκρατικά και ανθρώπινα δικαιώματα και αποσκοπούν στη δυσφήμιση του σοσιαλισμού και στη διατήρηση σε ομηρία αυτών των αγωνιστών. Η τρομοκρατία έχει γίνει σύγχρονο ιμπεριαλιστικό ιδεολόγημα που θέλει να καλλιεργεί την τρομοϋστερία».

Με τη διαμαρτυρία τους η Ελληνες πολιτικοί πρόσφυγες ζητάνε την απαλλαγή του ηλικιωμένου πρώην συνδικαλιστικού και κομματικού στελέχους «που καταδικάστηκε σε δίκη σκοπιμότητας που η Νέα Τάξη Πραγμάτων εφαρμόζει στην Τσεχία και σε άλλες πρώην σοσιαλιστικές χώρες. Απαιτούμε να σταματήσουν οι δίκες σκοπιμότητας. Καλούμε τον ελληνικό λαό και όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους να συμπαρασταθούν στον σ. Καρέλ Χόφμαν, καθώς και στους άλλους διωκόμενους αγωνιστές», καταλήγει η ανακοίνωση.

Τη διαμαρτυρία, η οποία έχει μεταφραστεί στα τσέχικα και θα σταλεί άμεσα στην πρεσβεία της Τσεχίας στην Αθήνα, συνυπογράφουν, μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Αραμπατζής, πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Επαναπατρισμένων Πολιτικών Προσφύγων Μακεδονίας - Θράκης, ο Ανδρέας Παπαθεοδώρου, πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Θεσσαλονίκης της ΠΕΑΕΑ, ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, ο Μιχάλης Σπυριδάκης, εκ μέρους της ΕΔΥΕΘ και ο Γιώργος Ραφαηλίδης, πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ