Τρίτη 3 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα του καραβανιού αλληλεγγύης στην Κούβα

Από τον εορτασμό στη Σάντα Κλάρα
Από τον εορτασμό στη Σάντα Κλάρα
Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, σε δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα, αναφέρεται στο καραβάνι αλληλεγγύης στην Κούβα και σημειώνει τα παρακάτω:

«Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους 240 αγωνιστές απ' ολόκληρη την Ελλάδα που συμμετείχαν δραστήρια στην πολυπληθή αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ στο Νησί της Επανάστασης. Η αντοχή, η συλλογικότητα, η πειθαρχία και η διεθνιστική διάθεση όλων αποτέλεσε τη στέρεη βάση, ώστε να ξεπεραστούν όλες οι αντικειμενικές δυσκολίες που γεννούσε ο πολύ μεγάλος αριθμός της αποστολής. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τους εκατοντάδες συνδικαλιστές που με τις προσφορές τους συγκέντρωσαν τόνους από σχολικά τετράδια και στυλό, τα οποία παραδώσαμε με ειδική τελετή στη σχολή «Τσε Γκεβάρα» στην ηρωική Σάντα Κλάρα, σπάζοντας συμβολικά το εμπάργκο.

Η μεγάλη επιτυχία του Καραβανιού αλληλεγγύης συνίσταται στο ότι:

1. Εκφράστηκε πολύμορφα η εργατική αλληλεγγύη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος στην Εργατική Τάξη της Κούβας, που πρωτοστατεί στην απόκρουση των ιμπεριαλιστικών επιθέσεων.

2. Κάναμε, κάθε στιγμή της παραμονής μας στην Κούβα, γνωστό ότι η Κούβα δεν είναι μόνη της. Οτι είμαστε όλοι στο πλευρό της.

3. Πολλοί νέοι, ηλικιακά, αγωνιστές είδαν με τα ίδια τους τα μάτια τι σημαίνει προσπάθεια για σοσιαλιστική οικοδόμηση. Είδαν τις επιτυχίες και τις δυνατότητες ενός λαϊκού συστήματος που προχωρά σε συνθήκες ιμπεριαλιστικής περικύκλωσης. Επισκέφτηκαν νοσοκομεία, εργοστάσια, πανεπιστήμια, σχολεία, ιδρύματα και άλλους φορείς, συζήτησαν με αρμόδιους αλλά και απλούς ανθρώπους, αποκτώντας, στο μέτρο του δυνατού, μια αυθεντική εικόνα της σημερινής Κούβας.

4. Διαπίστωσαν τις αδυναμίες, τις καθυστερήσεις και τις δυσκολίες που υπάρχουν, αλλά και τις προσπάθειες που καταβάλλει η Κουβανέζικη Επανάσταση για να τις ξεπερνά.

5. Γνώρισαν τον αναντικατάστατο ρόλο των συνδικάτων και των μαζικών λαϊκών οργανώσεων στην επαναστατική πορεία και ένιωσαν την αμέριστη φιλοξενία και τη φροντίδα της CTC National (Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Κούβας).

6. Το κύρος του ΠΑΜΕ ενισχύθηκε και μέσα από αυτό το Καραβάνι αλληλεγγύης. Τα μηνύματα που φτάνουν από κινήματα της Λατινικής Αμερικής επιβεβαιώνουν ότι η δημοσιότητα που είχε η αποστολή του ΠΑΜΕ ξεπέρασε τα σύνορα της Κούβας.

Η επιτυχία αυτή βάζει το ΠΑΜΕ μπροστά σε νέες ευθύνες, ώστε να ανταποκρίνεται πιο ουσιαστικά και πιο μόνιμα στις ανάγκες για ενίσχυση της εργατικής διεθνιστικής αλληλεγγύης, στηρίζοντας κινήματα και λαούς που αντιστέκονται στους Αμερικανούς και Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές. Στα πλαίσια αυτά, η στήριξη των Κουβανών αθλητών της Ολυμπιακής ομάδας, όπως και η φιλοξενία των μικρών Παλαιστινίων αγωνιστών που έχουμε αναλάβει για τον ερχόμενο Οκτώβρη, αποτελούν μια συνέχεια στη διεθνιστική δράση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ