Τρίτη 3 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Για τα μάτια... του μεσαίου χώρου

Τα «Ολυμπιακά έργα» και η διεκδίκηση του «μεσαίου χώρου», είναι τα πεδία της... αντιπαραθέσεις που έχουν επιλέξει τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ για να ασκήσουν τη... σκληρή αντιπολίτευση που είχε εξαγγείλει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου απέναντι στην κυβέρνηση.

Η παντελής έλλειψη πολιτικών διαφορών ανάμεσα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τη ΝΔ, έχουν οδηγήσει κορυφαία στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη σ' έναν... ανένδοτο αγώνα εναντίον της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι τα «μεγάλα» έργα φέρουν την «υπογραφή του ΠΑΣΟΚ».

Παράλληλα, η ανούσια αντιπαράθεση μεταξύ των εκπροσώπων του δικομματισμού, μετά και το συνέδριο της ΝΔ, όπου ο Κ. Καραμανλής υποστήριξε ότι το κόμμα του εκφράζει το «κοινωνικό κέντρο», μεταφέρθηκε και στη διεκδίκηση της πατρότητας του μεσαίου χώρου. Είναι χαρακτηριστικό ότι με συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», ο γραμματέας της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ Μ. Χρυσοχοΐδης, χαρακτήρισε «ως μήλον της Εριδος» για τα δυο κόμματα το μεσαίο χώρο.

Μάλιστα, ο ίδιος επιχειρώντας να αναδείξει και το δήθεν φιλολαϊκό προφίλ του κόμματός του, ανέφερε ότι το «το κέντρο δεν είναι εξ ορισμού κτήμα κανενός», αλλά πρόσθετε ότι «η Νέα Δημοκρατία επιδιώκει επίμονα να διαφοροποιηθεί από το χώρο της Δεξιάς» και συμπλήρωνε: «Η ΝΔ πρέπει να το αποδείξει έμπρακτα μέσα από τις κυβερνητικές επιλογές, ότι ασπάζεται επί της ουσίας πλέον μια πιο κεντρώα πολιτική».

Μάλιστα ο Μ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν προσεγγίζει ευκαιριακά το μεσαίο χώρο, αλλά «τον εκφράζει αυθεντικά στη βάση των πολιτικών θέσεών του», ενώ ο ίδιος πρότεινε και διάλογο για «κοινή δράση με τα κόμματα της αριστεράς, όπου συγκλίνουμε».

Και ενώ τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ προσπαθούν με κάθε τρόπο να «πολώσουν» το κλίμα και να αναδείξουν διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στο κόμμα τους και την κυβέρνηση, ο προσυνεδριακός διάλογος που κήρυξε ο Γ. Παπανδρέου συνεχίζεται, παρά την απουσία του ίδιου - βρίσκεται σε διακοπές στην Κρήτη - με όσους συμμετέχουν να αναζητούν την «ιδεολογική ταυτότητα» του κόμματος τους...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ