Τρίτη 3 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΥΒΑ
Επιασε δουλιά η μπριγάδα της ΚΝΕ

Με ενθουσιασμό έχουν ριχτεί στη δουλιά τα μέλη της ΚΝΕ που συμμετέχουν στην μπριγάδα που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στην Κούβα. Η οκταμελής ομάδα της ΚΝΕ συμμετέχει στις εργασίες ανακαίνισης του πανεπιστημίου του Camilo Cienfuegos στην πόλη Ματάνσας, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Καμπάνια Αλληλεγγύης 2004: Ζήτω η Κούβα!», που συνδιοργανώνεται από 12 Κομμουνιστικές Νεολαίες της Ευρώπης. Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι η έμπρακτη αλληλεγγύη στο λαό και τη νεολαία της Σοσιαλιστικής Κούβας που βρίσκεται σταθερά στο στόχαστρο της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας.

Την Παρασκευή, 30 Ιούλη, όλες οι οργανώσεις παρέδωσαν, παρουσία του πρύτανη, την πρώτη δόση της οικονομικής ενίσχυσης, ύψους πάνω από 15.000 ευρώ σε χρήματα, πάνω από 5.000 ευρώ σε εργαλεία και υλικά, ενώ η ΕΔΟΝ συγκέντρωσε φάρμακα αξίας 50.000 ευρώ. Αυτές τις μέρες, τα μέλη της ΚΝΕ μαζί με νέους από την ΚΝ Πορτογαλίας, τη Σοσιαλιστική Εργατική Νεολαία Γερμανίας, την ΕΔΟΝ Κύπρου, την ΚΝ Τουρκίας και την ΚΝ Τσεχίας, συμβάλλουν στις εργασίες ανακαίνισης των εγκαταστάσεων του πανεπιστημίου.

Δεύτερη ενδεκαμελής ομάδα μελών της ΚΝΕ θα μεταβεί στην Κούβα στις 16 Αυγούστου και θα μείνει στο Νησί μέχρι τις 6 Σεπτέμβρη. Στο πλαίσιο επίσης της διεθνιστικής δράσης της ΚΝΕ, αντιπροσωπεία της Οργάνωσης θα βρεθεί από τις 8 μέχρι τις 14 Αυγούστου στη Βενεζουέλα μετά από πρόσκληση της ΚΝ Βενεζουέλας και της Εθνικής Προπαρασκευαστικής Επιτροπής για το 16ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών, που θα γίνει στο Καράκας το καλοκαίρι του 2005.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ