Παρασκευή 13 Απρίλη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΔΙΕΘΝΗ
Κόντρα ΟΥΕΦΑ - Πρέμιερ Λιγκ

Πριν από λίγο καιρό η ΟΥΕΦΑ ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση της Πρέμιερ Λιγκ, με σκοπό να βρεθεί μία λύση στους αγώνες του αγγλικού πρωταθλήματος.

Οι ιθύνοντες της ΟΥΕΦΑ απαγορεύουν σε αρκετές χώρες τη διεξαγωγή αγώνων κατά τη διάρκεια αγωνιστικής σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ.

Η διοίκηση της Πρέμιερ Λιγκ και της αγγλικής ομοσπονδίας αρνούνται να υπογράψουν ένα τέτοιο χαρτί, καθώς τα παιχνίδια είναι πολλά και δεν υπάρχει χρόνος.

«Δεν πιστεύουμε πως η ΟΥΕΦΑ έχει το δικαίωμα να βάζει χέρι στα εσωτερικά του πρωταθλήματός μας», δήλωσε στέλεχος της Πρέμιερ Λιγκ, με τον γενικό γραμματέα της ΟΥΕΦΑ να απαντά: «Ολες οι ομοσπονδίες έχουν συμφωνήσει με τις επιταγές της ΟΥΕΦΑ και το ίδιο θα πρέπει να κάνει η Πρέμιερ Λιγκ»...

Οπως και να έχει πάντως, είτε σε διεθνές επίπεδο (βλ. ευρωπαϊκές διοργανώσεις) είτε σε εσωτερικό (πρωταθλήματα, κύπελλα, λιγκ καπ κλπ) το θέμα είναι ότι πλέον οι αγωνιστικές σεζόν μοιάζουν με υπερμαραθώνιο αφού ούτε λίγο ούτε πολύ διαρκούν σχεδόν όλο το χρόνο. Την ίδια ώρα αυξάνονται οι φωνές των παικτών που ζητάνε μείωση των αγώνων αφού δεν αντέχουν την κόπωση ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι έρευνες κάνουν λόγο για αύξηση των περιστατικών με προβλήματα υγείας των παικτών πολλές φορές που έχουν μοιραία κατάληξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ