Τρίτη 24 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ «ΛΑΡΙΣΑ»
Καταφεύγει σε ελιγμούς και τρομοκρατία

Ανησυχία τής έχει προκαλέσει η αγωνιστική κινητοποίηση των εργαζομένων

Να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους που, παρά τις πιέσεις και τους εκβιασμούς με την απειλή των απολύσεων, αντιστέκονται και δεν υπογράφουν τις ατομικές συμβάσεις - «εκτρώματα» που μειώνουν τους μισθούς τους κατά 15% και τους αφαιρούν κάθε εργασιακό δικαίωμα που είχαν μέχρι σήμερα, επιχειρεί η εργοδοσία της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «ΛΑΡΙΣΑ».

Οπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων Ν. Λάρισας, οι εργοδότες καλούν τους εργαζόμενους να μπουν στη λογική του «λιγότερου κακού» και προκειμένου να μείνουν στο δρόμο, να δεχτούν τις μειώσεις μισθών, να δεχτούν να δουλεύουν απλήρωτοι κι ας μην μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τους. Από νωρίς το πρωί στελέχη της επιχείρησης, «αλωνίζουν» τα καταστήματα, ασκώντας αφόρητη πίεση προκειμένου να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους και να υφαρπάξουν την υπογραφή τους. Σε πολλές περιπτώσεις εργαζόμενοι έκλαιγαν μην μπορώντας να αντέξουν την πίεση.

Αμεση ήταν η παρέμβαση του Συλλόγου και του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, στελέχη των οποίων έσπευσαν στα υποκαταστήματα για να συμπαρασταθούν στους εργαζόμενους.

Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος, απευθυνόμενος στους εργαζόμενους, επισημαίνει: «Ψηλά το κεφάλι! Μην υποχωρείτε μπροστά στις απειλές και τους εκβιασμούς. Μαζί με το ταξικό σας κλαδικό Σωματείο, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και τη σωματειακή επιτροπή των συναδέλφων σας που εσείς οι ίδιοι εκλέξατε στη Γενική Συνέλευση θα δώσουμε τη μάχη να μην περάσουν τα μέτρα της εργοδοσίας. Εχουμε τη δύναμη. Μπορούμε να τους σταματήσουμε.

Ηδη έχουν τρομοκρατηθεί και άρχισαν να αναδιπλώνονται και να κάνουν ελιγμούς προκειμένου να σας πείσουν να υπογράψετε. Μην ξεγελιέστε. Αν υπογράψετε ατομικές συμβάσεις χάνετε το δικαίωμα που είχατε μέχρι σήμερα να διεκδικείτε συλλογικά τους μισθούς και τα εργασιακά σας δικαιώματα. Οπως καλούν τον καθένα μόνο του να υπογράψει την ατομική του σύμβαση, έτσι θα σας καλούν και αύριο για να διαπραγματευτεί ο καθένας μόνος του πόσο είναι διατεθειμένος να χάσει κάθε φορά.

Ακόμα κι εσείς συνάδελφοι και συναδέλφισσες που υπογράψατε, μη φοβηθείτε! Καταγγείλτε ανοιχτά την τρομοκρατία τους και τους εκβιασμούς τους. Πάρτε πίσω τις υπογραφές σας. Δεν είναι αργά. Να τους ξεμπροστιάσουμε στα μάτια όλων των εργαζομένων και στην τοπική κοινωνία της Λάρισας για το βρώμικο ρόλο που παίζουν, προκειμένου να εξασφαλίσουν φτηνό εργατικό δυναμικό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ