Τετάρτη 12 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
40 χρόνια βυζαντινών ερευνών

Τα 40 χρόνια από την ίδρυσή του γιορτάζει στις 21 του Γενάρη το Ινστιτούτο Βυζαντινών Ερευνών, σε εκδήλωση που θα γίνει στο αμφιθέατρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών με ομιλητές τους καθηγητές Νίκο Οικονομίδη και Σπύρο Βρυώνη, οι οποίοι θα αναφερθούν στη συμβολή του Ινστιτούτου στη μελέτη και προβολή του Βυζαντινού Πολιτισμού.

Το Ινστιτούτο Βυζαντινών Ερευνών ιδρύθηκε το 1960 με σκοπό τη μελέτη του Βυζαντίου και την προαγωγή βοηθητικών ιστορικών επιστημών (Παλαιογραφίας, Νομισματικής, Αρχειονομίας κ.ά.). Σήμερα τα κύρια ερευνητικά προγράμματα του Ινστιτούτου είναι: Αρχειακές, Παλαιογραφικές και Διπλωματικές έρευνες, Τράπεζα Πληροφοριών Βυζαντινής Ιστορίας, Βυζάντιο και Σλαβοβαλκανικός Κόσμος, Ιστορική Γεωγραφία του Ελληνικού Χώρου, Βυζάντιο και Δύση, Τεχνογνωσία - Αγροτικές (και αστικές) τεχνικές διαβίωσης και καλλιέργειας, Φροντιστήριο Ιστορικών Επιστημών.

Παράλληλα οργανώνει διεθνή συνέδρια, εκδίδει μεγάλα συλλογικά έργα, ενημερώνει το κοινό για τα αποτελέσματα των ερευνών και παρακολουθεί τις νέες μεθόδους της έρευνας σε διεθνές επίπεδο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ