Τρίτη 24 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2012
ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΙΩΓΑΣ
Περιοδεία στη Σχολή Τυφλών Θεσσαλονίκης

Motion Team

Ελλειψη προσωπικού και αδυναμία εκπλήρωσης ολοκληρωμένου εκπαιδευτικού έργου, είναι τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Σχολή Τυφλών Θεσσαλονίκης. Χτες, ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στην Α' Θεσσαλονίκης Γιάννης Ζιώγας περιόδευσε στη Σχολή και συναντήθηκε με εργαζόμενους και εκπαιδευτικούς, καλώντας τους να τιμωρήσουν τις δυνάμεις εκείνες που ευθύνονται για την υποβάθμισή της και τη μετατροπή της Πρόνοιας σε πανάκριβο εμπόρευμα.

Ενώ ο Οργανισμός της Σχολής του 1985 προβλέπει 105 εργαζόμενους (σ.σ. κι αυτός ο αριθμός ήταν ανεπαρκής), σήμερα οι εργαζόμενοι είναι λιγότεροι από 50. Η σοβαρή οικονομική στενότητα της Σχολής είναι τέτοια που έχει ως αποτέλεσμα να κόψουν ακόμη και το κολατσιό των παιδιών του Δημοτικού. Στο Ειδικό Δημοτικό φοιτούν 13 παιδιά, η πλειοψηφία των οποίων με πολλαπλές αναπηρίες, διότι έχουν κλείσει τα Κέντρα για πολυανάπηρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η μείωση των παιδιών στις Σχολές Τυφλών (στη Θεσσαλονίκη πριν 25 χρόνια ήταν πάνω από 120, σήμερα είναι μόλις 40) είναι αποτέλεσμα της υποβάθμισης της λειτουργίας του Κέντρου και της πίεσης προς τους γονείς ότι δήθεν είναι καλύτερα για τα τυφλά παιδιά να πηγαίνουν στα κοινά σχολεία. Το τμήμα Τηλεφωνητών της Σχολής στην ουσία έχει κλείσει και διέξοδος είναι ένα υποβαθμισμένο ΙΕΚ με δίδακτρα 192 ευρώ το εξάμηνο. Επίσης δεν υπάρχει Γυμνάσιο και Λύκειο για τυφλούς.

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ κάλεσε τους εργαζόμενους να κλείσουν τ' αυτιά τους στις Σειρήνες και να βγάλουν συμπεράσματα από τις συνεργασίες ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. - ΣΥΡΙΖΑ στην Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ