Τετάρτη 25 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ
Συγκέντρωση ενάντια στην πώληση μονάδων της ΔΕΗ

Μαχητική συγκέντρωση ενάντια στην πώληση μονάδων της ΔΕΗ, στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, το τσάκισμα μισθών και συντάξεων και την άρση της μονιμότητας, πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα στη Φλώρινα με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ. Ο εργαζόμενος λαός απαίτησε να μην πουληθεί καμιά μονάδα της ΔΕΗ και διατράνωσε την απόφασή του να κλιμακώσει τον αγώνα για να επιβάλει ανάπτυξη που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες.

Κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο Μανώλης Βογιατζής, στέλεχος του ΠΑΜΕ Ενέργειας και υποψήφιος βουλευτής Φλώρινας του ΚΚΕ.

Αναφερόμενος στην πώληση των τεσσάρων λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ (Αμύνταιο 1 και 2, Μελίτης και Μεγαλόπολης 3) που βρίσκεται στην τελική ευθεία, είπε ότι πρόκειται για παράδοση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας στο μεγάλο κεφαλαίο. Σημείωσε ότι οι εργασιακές σχέσεις - σκλαβιάς - που επικρατούν στους εργαζόμενους στους εργολάβους με 400 και 500 ευρώ, θα είναι το μαύρο μέλλον που χαράζεται για όλους.

Κατήγγειλε τη συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ ότι ήδη διαπραγματεύεται με τη διοίκηση της ΔΕΗ την υπογραφή ΣΣΕ που θα νομιμοποιεί τις ήδη υπάρχουσες μειώσεις μισθών, θα πετσοκόβει παραπέρα τους μισθούς, θα παγώνει και θα καταργεί επιδόματα και θα ανοίγει το δρόμο για απολύσεις.

Κάλεσε τους εργαζόμενους να απορρίψουν αυτή την πολιτική. Να παλέψουν για ανάπτυξη που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες. Για ενέργεια και ΔΕΗ λαϊκή περιουσία, που στο πλαίσιο της λαϊκής εξουσίας και οικονομίας θα στηρίζει την ανάπτυξη, θα εξασφαλίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων και φτηνό ρεύμα για το λαό. «Οι εργαζόμενοι πρώτα από όλα στους σταθμούς παραγωγής, που βρίσκονται υπό πώληση, αλλά και συνολικά οι εργαζόμενοι στον όμιλο ΔΕΗ, μέσα από Γενικές Συνελεύσεις πρέπει να οργανώσουν την πάλη τους, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και μαζί με το υπόλοιπο εργατικό λαϊκό κίνημα να ανοίξουν το δρόμο για ριζικές αλλαγές σε φιλολαϊκή κατεύθυνση», είπε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ