Τετάρτη 25 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΚΠΟΙΖΩ
Δυνατότητα ανάκλησης των «πάγιων εντολών»

Ακυρος και καταχρηστικός είναι ο όρος που περιλαμβάνεται σε δάνεια που έχουν πάρει δημόσιοι υπάλληλοι από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων σύμφωνα με τον οποίο είναι αμετάκλητη η εντολή προς την υπηρεσία τους να παρακρατούν από τους μισθούς τους ποσό ίσο με τη μηνιαία δόση του δανείου και να το αποδίδουν στο ΤΤ ή στο ΤΠΔ. Αυτό τονίζει η ΕΚΠΟΙΖΩ, σημειώνοντας ότι για τα στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας από το ΤΠΔ προβλέπεται ότι το Ταμείο έχει δικαίωμα να παρακρατεί μέχρι τα 3/10 του μισθού μετά τις τελευταίες αλλαγές. Ωστόσο, όπως καταγγέλλει, τόσο το ΤΤ όσο και το ΤΠΔ απαντώντας σε δανειολήπτες, εκβιάζουν ότι σε περίπτωση διακοπής της παρακράτησης θα καταγγείλουν τη σύμβαση και θα αντικαταστήσουν τα δάνεια αυτά με άλλα ισόποσα αλλά με ακόμα χειρότερους όρους και συγκεκριμένα με πολύ μεγαλύτερο επιτόκιο.

Οι τράπεζες, υπογραμμίζει η ΕΚΠΟΙΖΩ, δεν έχουν σε καμία περίπτωση το δικαίωμα να καταγγείλουν τη σύμβαση, γιατί ούτως ή άλλως ο συμβατικός όρος περί ανέκκλητης εντολής είναι άκυρος, ενώ η ακυρότητά του δε σημαίνει ακυρότητα όλης της σύμβασης, η οποία ως προς τους υπόλοιπους όρους παραμένει σε ισχύ.

Σημειώνεται ότι το ίδιο δικαίωμα να ανακαλέσουν εντολή προς την τράπεζα να παρακρατεί από λογαριασμούς μισθοδοσίας δόσεις δανείων έχουν όλοι οι εργαζόμενοι που έχουν δάνεια σε οποιαδήποτε τράπεζα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ