Πέμπτη 26 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΕΒ - ΣΕΜΕΕ
Απαιτούν μειώσεις μισθών έως 30%

Αγωνιστικά, με απεργία το πρώτο 15ήμερο του Μάη θα απαντήσουν τα σωματεία και οι εργαζόμενοι σε Τύπο - Χαρτί

Το τσάκισμα των κλαδικών ΣΣΕ σε Χαρτοποιία - Κυτιοποιία με μειώσεις μισθών έως και 30% απαιτούν οι εργοδότες στην Εκτυπωτική Βιομηχανία - Γραφικές Τέχνες (ΣΕΜΕΕ), ενώ προχτές ο ΣΕΒ με εξώδικό του στην Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου και σε συνεννόηση με τους επιχειρηματίες του κλάδου κατήγγειλε τις κλαδικές συμβάσεις. Αμεση ήταν η απάντηση της Ομοσπονδίας Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου που σήμανε «συναγερμό» στα σωματεία και τους εργαζόμενους και δήλωσε: «Προχωράμε σε άμεσες αγωνιστικές ενέργειες, υλοποιώντας την απόφασή μας για 24ωρη προειδοποιητική Κλαδική Πανελλαδική απεργία το πρώτο 15ήμερο του Μάη, με προοπτική κλιμάκωσης με όλες τις μορφές πάλης». Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας θα συνεδριάσει την Κυριακή, 29 Απρίλη, για να αποφασίσει την ημερομηνία της απεργίας.

«Αγωνιστικά, ταξικά ενωμένοι μπορούμε να τους σταματήσουμε, να ανατρέψουμε τα αντεργατικά και βάρβαρα σχέδιά τους», αναφέρει στο κάλεσμά της η Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου και προσθέτει:

«Ο στόχος της εργοδοσίας είναι ξεκάθαρος. Αξιοποιώντας την κρίση που έφερε η προηγούμενη ανάπτυξη και κερδοφορία τους, φορτώνουν τώρα τα βάρη της δικής τους κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων, να συντρίψουν δικαιώματα και ΣΣΕ, θέλουν να περάσουν στη βαρβαρότητα της ατομικής σύμβασης.

Οι βιομήχανοι και του δικού μας κλάδου έχουν τις πλάτες της κυβέρνησης, του μαύρου μετώπου, ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και όλων των κομμάτων του ευρωμονόδρομου παρά τις όποιες φραστικές διαφοροποιήσεις τους. Ενόψει εκλογών αυτή η πολιτική είναι που δίνει στη μεγαλοεργοδοσία τα πάντα γι' αυτό έχουν ξεσαλώσει και επιτίθενται στους εργαζόμενους.

Ούτε βήμα πίσω

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας καλεί όλα τα σωματεία του κλάδου, όλους τους εργαζόμενους σε συναγερμό με άμεση αγωνιστική ετοιμότητα, για να απαντήσουμε όλοι μαζί, ταξικά, ενωμένοι, με κλιμάκωση του αγώνα μας, με κινητοποιήσεις για όσο χρόνο χρειαστεί, για να αντιμετωπίσουμε τη μεγάλη πρόκληση της εργοδοσίας, τη μεγάλη επίθεση στο τσάκισμα των εναπομεινάντων δικαιωμάτων μας, να μην τους αφήσουμε να μας βυθίσουν στη φτώχεια και την εξαθλίωση, να μην τους επιτρέψουμε να μας μετατρέψουν σε σύγχρονους δούλους του 21ου αιώνα.

Η απόφασή μας είναι ξεκάθαρη. Καμία υποχώρηση, καμία συναίνεση, ούτε βήμα πίσω από τα εναπομείναντα δικαιώματά μας. Εμμένουμε σταθερά και αταλάντευτα στην απόφασή μας. Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας και τα σωματεία δεν παραχωρούμε τίποτα, δεν υπογράφουμε καμία μείωση. Διεκδικούμε υπογραφή ΣΣΕ που θα καλύπτουν τουλάχιστον ένα μέρος των απωλειών μας που τις υπολογίζουμε συσσωρευτικά τα τελευταία χρόνια έως και 40%».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ