Πέμπτη 26 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΚΚΕ
Το «εμπόριο ελπίδας» και οι «αριστερές» καταγγελίες

Για «εμπόριο ελπίδας» καταγγέλλει τα «κόμματα του δικομματισμού» η «Αυτόνομη Παρέμβαση» (ΑΠ) -συνδικαλιστική παράταξη στην οποία συμμετέχουν οι δυνάμεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ- με ανακοίνωσή της (24.4.2012) με το βαρύγδουπο τίτλο «Ζητείται πολιτική ΤΣΙΠΑ». Η ΑΠ αναφέρεται στα προγράμματα που υλοποιούνται από τους δήμους «για μια θέση εργασίας 5μηνης απασχόλησης, στα πλαίσια προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας με την συμμετοχή και του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ» και μεταξύ άλλων λέει: «Πολιτικά Γραφεία, υποψήφιοι βουλευτές των κομμάτων εξουσίας κυρίως σε επαρχιακές πόλεις έχουν στήσει "δόκανα" ομηρίας χιλιάδων ανέργων πουλώντας ελπίδα για μια θέση στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας». Ενώ καλεί «όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τις συλλογικότητες πολιτών, εκεί που κάνουν τέτοιες πρακτικές την εμφάνισή τους από τους εμπόρους ελπίδας για "λίγη δουλειά", για λίγα ευρώ, να αναπτύσσουν πρωτοβουλίες πολιτικής αποδοκιμασίας και καταδίκης, για να βάλουν φρένο στους φαύλους και ιδιοτελείς πολιτικάντηδες».

Ενα, απ' τα πολλά ερωτήματα που προκύπτουν είναι, το εξής: Η ΑΠ συμπεριλαμβάνει στους «εμπόρους ελπίδας για "λίγη δουλιά"» και τη Δημοτική Αρχή της Νέας Ιωνίας η οποία ήταν απ' τις πρώτες που υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας με τη ΜΚΟ «Νόστος» (Ιούλης 2011, πράξη 233) ζητώντας 140 εργαζόμενους -τελικά εγκρίθηκαν 80- για «κοινωφελή εργασία» με μηνιαίο μισθό 625 ευρώ; Το μνημόνιο συνυπέγραψαν ο δήμαρχος Ν. Ιωνίας Ηρ. Γκότσης με τον -τότε- πρόεδρο της ΜΚΟ «Νόστος» Δημήτρη Χριστοφορίδη, που είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Κορυδαλλού. Η ΜΚΟ «Νόστος» πήρε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και απ' τους Δήμους Κορυδαλλού και Νίκαιας Ρέντη, όπου οι δημοτικές αρχές στηρίζονται κατά βάση απ' το ΠΑΣΟΚ. Η ΜΚΟ εισπράττει προμήθεια 5% επί των 625 ευρώ. Για τη Νέα Ιωνία θα εισπράξει: (80 εργαζόμενοι Χ 625 ευρώ Χ 5 μήνες) Χ 5% = 12.500 ευρώ! (Οταν το υπουργείο Εργασίας δημοσιοποίησε τον κατάλογο με τις ΜΚΟ που πήραν προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας» τότε ο πρόεδρος της ΜΚΟ «Νόστος» παραιτήθηκε. Μάλιστα, η Κίνηση Πολιτών Νίκαιας - Ρέντη -στηρίζεται απ' το ΣΥΝ- κατέθεσε ερώτηση στην Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών για τη ΜΚΟ «Νόστος» καθώς ήταν ανάμεσα στις 528 ΜΚΟ για τις οποίες υπήρξε εισαγγελική παρέμβαση).

Στη Δημοτική Αρχή της Ν. Ιωνίας βρίσκεται η παράταξη «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία» η οποία στηρίχτηκε απ' το ΣΥΝ, μέρος του ΠΑΣΟΚ, άλλες «αριστερές δυνάμεις» -όπως η ΔΗΜ.ΑΡ του Φ. Κουβέλη- καθώς και μία πρώην δημοτική σύμβουλο της ΝΔ, που εκλέχτηκε -και πάλι- σύμβουλος, πριν λίγες μέρες ανεξαρτητοποιήθηκε και κατεβαίνει υποψήφια βουλευτής με τους «Ανεξάρτητους Ελληνες» του Π. Καμμένου. Η επικέντρωση στη Νέα Ιωνία γίνεται για έναν, ακόμα, λόγο: Στις 13 Γενάρη 2012 η τοπική οργάνωση του ΣΥΝ έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της και στην εκδήλωση μίλησαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Παπαδημούλης και ο Ηρ. Γκότσης. Ο δήμαρχος της Ν. Ιωνίας στο χαιρετισμό του είπε: «Πρώτο μέλημα μας θα πρέπει να είναι να ενωθούν οι αριστερές δυνάμεις του τόπου προκειμένου να δημιουργηθεί ένα μέτωπο το οποίο θα μπορέσει να αντιπαλέψει την υπάρχουσα κατάσταση». Ενώ ο Δημ. Παπαδημούλης πρόσθεσε: «Η προσπάθεια της ενότητας της Αριστεράς απέδωσε εδώ στην Νέα Ιωνία και έχουμε μία Αριστερή διοίκηση ύστερα από πολλά χρόνια. Αυτό ακριβώς είναι που πρέπει να γίνει και στην κεντρική πολιτική σκηνή γιατί δε ζούμε απλά την αποτυχία μίας Κυβέρνησης αλλά το γκρέμισμα της Ελλάδας. Το μήνυμα της ενότητας που σπείρατε σε τοπικό επίπεδο και κάρπισε νικηφόρα αποκτά ιδιαίτερη σημασία».

Βέβαια, καρπός αυτής της -κατά το δήμαρχο και το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ- ενότητας είναι και η επιστράτευση απ' τη Δημοτική Αρχή της Νέας Ιωνίας των ΜΚΟ που λειτουργούν ως «γραφεία ενοικιάσεως εργαζομένων» όπως έλεγε ο Δημήτρης Παπαδημούλης σε ερώτησή του προς τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη στις 4.8.2011. Και τώρα, προεκλογικά, έρχεται, ο ...καταπέλτης της ΑΠ για την «πολιτική τσίπα». Αλήθεια, με ποιο ψηφοδέλτιο στην κάλπη μπορεί να εκφραστεί η «πολιτική αποδοκιμασία και καταδίκη» των «κονφερανσιέ των μνημονίων» και των «εμπόρων ελπίδας για "λίγη δουλιά"», όπως καλεί η ΑΠ; Οχι βέβαια με τα ψηφοδέλτια του πολιτικού φορέα της ΑΠ, που στα πρότυπα της «ενότητας της Αριστεράς» τη μια ανακαλύπτει «γραφεία ευρέσεως εργασίας» και την άλλη «κονφερανσιέ των μνημονίων». Αλλά οι εργαζόμενοι Νεοϊωνιώτες έχουν πείρα. Ξέρουν τη δράση του ΚΚΕ. Μπορούν και πρέπει να συμβάλουν για να γίνει πανίσχυρο,για να γίνουν ακόμη πιο δυνατοί οι ταξικοί αγώνες την από επόμενη μέρα κόντρα στον πόλεμο της πλουτοκρατίας.


Μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ