Πέμπτη 3 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2012
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΠΑΛΟΥ
Με το ΚΚΕ για να είναι οι εργαζόμενοι πιο δυνατοί

«Από την επόμενη ημέρα των εκλογών κρίνεται αν πραγματικά οι εργαζόμενοι θα είναι πιο δυνατοί σε πολιτικό επίπεδο, αν θα είναι πιο ισχυροί, ώστε να δημιουργήσουν ένα αντίπαλο δέος σε ένα κίνημα, για να εμποδίσουν τα χειρότερα που έρχονται. Για άλλη μια φορά, το ΚΚΕ λέει στους εργαζόμενους ότι έρχεται καινούρια επίθεση σε κάθε δικαίωμα, σε όλες τις πτυχές της ζωής μας. Εμπεριέχεται στη δανειακή σύμβαση, σε όλα τα μνημόνια, σε όσα ανέφερε τις προάλλες ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, κυρίως όμως εμπεριέχεται στην πολιτική και στρατηγική της ΕΕ που σε περίοδο κρίσης με ταχύτατους ρυθμούς θέλει να κάνει ακόμα πιο φθηνούς τους εργαζόμενους, προκειμένου να λύσουν το πρόβλημα της ανταγωνιστικότητας οι επιχειρήσεις, οι τράπεζες, οι εφοπλιστές και οι βιομήχανοι».

Τα παραπάνω σημείωσε η Αλεξάνδρα Μπαλού, υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και εργαζόμενη στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, μιλώντας χτες στους εργαζόμενους των υπηρεσιών της Eurobank στη Νέα Ιωνία, σε περιοδεία που πραγματοποίησε.

Οπως σημείωσε, «στην προοπτική ότι ο κόσμος αλλάζει τη στάση του, δηλαδή γυρίζει την πλάτη του στα δύο μεγάλα κόμματα, το σύστημα δοκιμάζει νέες συνταγές. Γιατί πάντα έχουν στα χέρια τους συνταγές, αλλάζουν δηλαδή το πολιτικό προσωπικό. Γι' αυτό βγήκαν τόσα κόμματα σαν τα μανιτάρια από τα σπλάχνα των άλλων κομμάτων, γι' αυτό σήμερα ακούτε να μιλάνε για ακυβερνησία, αλλά όλα τα κόμματα θέλουν να κυβερνήσουν, ενώ έρχεται ταυτόχρονα και η καινούρια πρόταση για «κυβέρνηση της αριστεράς», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Θέλουν να μαζέψουν τον κόσμο μέσα σε μία λογική διαπραγμάτευσης και διαχείρισης της ίδιας πολιτικής και ταυτόχρονα να σπείρουν ψεύτικες ελπίδες. Καλούμε το λαό να μην υποχωρήσει σε αυτήν την πίεση, όποια κυβέρνηση και να βγει να είναι όσο το δυνατόν πιο αδύναμη, να μην μπορέσει να περάσει την επομένη αυτά τα μέτρα - έτσι δηλαδή χωρίς να υπολογίζει ότι ο λαός δεν είναι διατεθειμένος να την αφήσει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ