Πέμπτη 3 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Συνεχίζουν τον απεργιακό τους αγώνα

Ακόμα πιο αποφασισμένοι δηλώνουν οι απεργοί στο εργοστάσιο της ανακύκλωσης στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου, που συνεχίζουν τον απεργιακό τους αγώνα για πάνω από 30 μέρες έξω από την πύλη του εργοστασίου.

Η ανυποχώρητη στάση τους οδήγησε και στην απόφαση του Μονομελές Εφετείου Ηρακλείου να απορρίψει την έφεση της εταιρείας Ε.ΠΑ.ΝΑ ΑΕ που ζητούσε να κηρυχθεί παράνομος και καταχρηστικός ο πολυήμερος απεργιακός αγώνας τους προκειμένου να μην εφαρμοστούν οι μειώσεις μισθών και οι απολύσεις. Να υπενθυμίσουμε ότι και το Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου είχε απορρίψει την πρώτη αίτηση της εργοδοσίας να κηρυχθεί η απεργία τους παράνομη και καταχρηστική.

Ο αταλάντευτος απεργιακός αγώνας των 41 εργατών, το κύμα αλληλεγγύης που εκφράζεται καθημερινά από σωματεία, φορείς, συλλόγους και μεμονωμένους εργαζόμενους έπαιξαν τον καθοριστικότερο ρόλο και σε αυτή την εξέλιξη.

Χτες, η σωματειακή επιτροπή της Ενωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου εργαζομένων στην Ανακύκλωση, η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου και το ΠΑΜΕ σε συνεργασία με το ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ καλούσαν τους εργαζόμενους του νομού έξω από το εργοστάσιο της Ανακύκλωσης στη θεατρική παράσταση «Larco Project ή η Εργατική Τάξη πάει στο Παράδεισο;» για την ενίσχυση των απεργών. Ενώ η Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας Ηρακλείου του ΠΑΜΕ την Παρασκευή το απόγευμα οργάνωσε εκδήλωση - ενημέρωση με θέμα «Επαγγελματικές ασθένειες που απειλούν τους εργαζόμενους στην Ανακύκλωση και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν». Η εκδήλωση έγινε μπροστά στην πύλη του εργοστασίου με τη μαζική συμμετοχή των απεργών, αλλά και άλλων εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ