Πέμπτη 3 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ ΣΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
«Εσπασαν» τον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων

Και ενώ είναι σε πλήρη ισχύ το μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας με 4 μεροκάματα το μήνα!

Στον αέρα τίναξαν χτες τον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ! Επιβεβαιώνοντας το ρόλο τους έδωσαν το σύνθημα «τα κεφάλια μέσα»! Ανέστειλαν αιφνιδιαστικά τις απεργιακές κινητοποιήσεις που έδιναν με αποφασιστικότητα οι εργαζόμενοι εδώ και περίπου δύο βδομάδες παρά το γεγονός ότι η εργοδοσία, δηλαδή τα αραβογερμανικά μονοπώλια που λυμαίνονται το ναυπηγείο, δηλώνουν σε όλους τους τόνους ότι η απόφασή τους να επιβάλουν το επαίσχυντο μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας, με μία μέρα δουλειά τη βδομάδα, 4 μεροκάματα το μήνα θα εφαρμοστεί!

Οι συνδικαλιστές των ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ κάλεσαν σε τερματισμό του αγώνα, την ώρα μάλιστα που η εργοδοσία σε επιστολή της δηλώνει ότι μπορεί να εξασφαλίσει την πλήρη μισθοδοσία μόνο για τον Απρίλη και επιπρόσθετα η κυβέρνηση πήγε πιο πίσω ακόμα και από την αρχική «δέσμευση» που είχαν αποσπάσει οι εργαζόμενοι την περασμένη Παρασκευή από το υπουργείο Αμυνας, ότι θα αναλάβει το υπουργείο την κανονική πληρωμή τους από τα κονδύλια που προορίζονταν για την αποπληρωμή των εξοπλιστικών προγραμμάτων! Στην γραπτή επιστολή του υπουργείου Αμυνας προς τους εργαζόμενους, δεν αναφέρεται τίποτα περί «δέσμευσης», αλλά ότι θα γίνει σχετική «διερεύνηση» με το υπουργείο Οικονομικών...

Και ενώ συμβαίνουν αυτά, σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ ως πλειοψηφία της διοίκησης του σωματείου «ΤΡΙΑΙΝΑ», αναφέρουν ως θετικό το ρόλο του υπουργείου Αμυνας τον οποίο ρόλο το χαρακτηρίζουν «καταλυτικό», εκφράζουν την ...ικανοποίησή τους, επειδή η εταιρεία στην ανακοίνωσή της εξασφαλίζει την πληρωμή μόνο των μισθών του Απρίλη και δηλώνουν στην ανακοίνωση το εξής: «Θα είμαστε δίπλα στην εταιρεία αρωγοί και συμπαραστάτες»!

Σε ανακοίνωση της Εργοστασιακής Επιτροπής Ναυπηγείων Σκαραμαγκά (ΕΕΝΣ) ενταγμένη στη δύναμη του ΠΑΜΕ, χαρακτηρίζει την αναστολή των απεργιών «πισώπλατο χτύπημα» σε βάρος των εργαζομένων και των συμφερόντων τους. Τονίζει, ότι η τακτική αυτή δεν αποτελεί έκπληξη αφού κάθε φορά ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ «ευθυγραμμίζονται ενάντια στους εργαζόμενους και τα συμφέροντά τους, πάντα υπέρ των κυβερνητικών και εργοδοτικών επιλογών», ενώ όπως σημειώνει ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ έκαναν τη χάρη στα κόμματά τους ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να μην είναι σε απεργίες οι εργαζόμενοι του Ναυπηγείου λίγες μέρες πριν την κάλπη.

Καλεί τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους «για τη δράση κάθε συνδικαλιστικής και πολιτικής δύναμης» και υπογραμμίζει ότι ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί μέχρι να παρθεί πίσω από την εργοδοσία το μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας, να χαλάσει κάθε σχεδιασμός της εργοδοσίας για απολύσεις, μείωση μισθών, να σταματήσει το έγκλημα σε βάρος των εργαζομένων του τμήματος τροχαίου υλικού που είναι τρία χρόνια απλήρωτοι. «Την Κυριακή - υπογραμμίζει - κάνουμε το βήμα και με την ψήφο μας. Να είναι αγωνιστική, κόκκινη, ταξική, να ανοίγει το δρόμο στο αύριο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ