Πέμπτη 3 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ - ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΠΟΤΩΝ
Σε 48ωρη απεργία στις 15-16 Μάη για τις Συμβάσεις

Με τις σημαίες της ταξικής πάλης, όπως την Πρωτομαγιά, στον αγώνα και για τις Συμβάσεις
Με τις σημαίες της ταξικής πάλης, όπως την Πρωτομαγιά, στον αγώνα και για τις Συμβάσεις
Στη μάχη για την υπογραφή νέων και ικανοποιητικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας μπαίνουν συνδικάτα και ομοσπονδίες, απαντώντας στην προκλητικότητα της εργοδοσίας και στην αντεργατική πολιτική που στηρίζουν όσοι υπηρετούν την «ανταγωνιστικότητα» και θα συνεχίσουν να το κάνουν και μετά τις εκλογές. Και ενώ οι άλλες παρατάξεις δεν έχουν πει κουβέντα μέχρι στιγμής για την πρόταση του ΠΑΜΕ στη ΓΣΕΕ, με την οποία ζητάει την άμεση σύγκληση των οργάνων της Συνομοσπονδίας και την προκήρυξη πανεργατικής απεργίας αμέσως μετά τις εκλογές, η Ομοσπονδία Τροφίμων - Γάλακτος - Ποτών αποφάσισε 48ωρη απεργία.

Στη χτεσινή της συνεδρίαση η διοίκηση της Ομοσπονδίας ομόφωνα αποφάσισε 48ωρη απεργία στις 15 και 16 Μάη, διεκδικώντας την υπογραφή ικανοποιητικών κλαδικών Συμβάσεων Εργασίας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη συντονισμού όλων των εργαζομένων και των συνδικάτων του κλάδου, αλλά και συνολικά όλης της εργατικής τάξης. Η Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών καλεί και τις υπόλοιπες ομοσπονδίες και του κλάδου και εκτός του κλάδου να μην κάνουν πίσω στις πιέσεις της εργοδοσίας, να μη δεχτούν μειώσεις μισθών και κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων.

Η απόφαση αυτή έρχεται να προστεθεί σε ανάλογες απεργιακές αποφάσεις στους κλάδους Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος και Τύπου - Χαρτιού.

Ηδη την προκήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης στις 15 του Μάη έχει αποφασίσει η Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργών - Ιματισμού - Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ), σημειώνοντας ότι οι κλωστοϋφαντουργοί και όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου «δεν διαπραγματευόμαστε ό,τι κατακτήσαμε και κατοχυρώθηκε στην κλαδική Σύμβαση όλα τα προηγούμενα χρόνια. Δρόμος προς τα πίσω δεν υπάρχει για τους εργαζόμενους. Η οποιαδήποτε υποχώρηση ανοίγει την όρεξη της εργοδοσίας, θα ζητήσουν νέες υποχωρήσεις μέχρι να μας ισοπεδώσουν. Η λογική αυτή είναι απαράδεκτη και καταστροφική, δε σώζει τίποτα, ανοίγει το δρόμο για τα χειρότερα.

Σε άμεσες αγωνιστικές ενέργειες, υλοποιώντας και 24ωρη προειδοποιητική κλαδική πανελλαδική απεργία το πρώτο 15ήμερο του Μάη, με προοπτική κλιμάκωσης με όλες τις μορφές πάλης προχωρά και η Ομοσπονδία Τύπου - Χαρτιού.

Η διοίκηση της Ομοσπονδίας διατρανώνει την απόφασή της να υπερασπίσει σταθερά και αταλάντευτα τα εργασιακά δικαιώματα και μαζί με τα σωματεία του κλάδου διεκδικεί υπογραφή ΣΣΕ που θα καλύπτουν τουλάχιστον ένα μέρος των απωλειών που σωρευτικά τα τελευταία χρόνια φτάνουν έως και 40%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ