Τρίτη 8 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE - ΠΛΕΪ ΟΦ
Νέα δεδομένα

Χτες πριν τη διεξαγωγή της 2ης αγωνιστικής στα πλέι οφ της Super League αναρωτιόμασταν, αν τα δεδομένα θα ξεκαθαρίσουν (έστω και μερικώς) ή θα μπερδευτούν ακόμα περισσότερο. Η απάντηση είναι ότι μπερδεύονται. Η νίκη της ΑΕΚ επί του Παναθηναϊκού και η ισοπαλία Ατρομήτου - ΠΑΟΚ, φέρνει την τετράδα πολύ κοντά βαθμολογικά. Παναθηναϊκός 5, ΠΑΟΚ 4, ΑΕΚ 3, Ατρόμητος 2. Ετσι όλα είναι πλέον ανοιχτά.

Σημαντικότατη, σε βαθμολογικό αλλά και ψυχολογικό επίπεδο, νίκη πέτυχε η ΑΕΚ επί του Παναθηναϊκού με 2-0 (29' Μάκος, 80' Κλωναρίδης - είχε και δοκάρι με τον Λεονάρντο στο 74'). Οι «κιτρινόμαυροι» - που είχαν χαρακτηρίσει τελικό την αναμέτρηση - έδειξαν πιο παθιασμένοι, ήταν εύστοχοι και τελικά δικαιώθηκαν. Ετσι ξαναμπήκαν για τα καλά στη διεκδίκηση του εισιτηρίου για τα προκριματικά του Champions League. Από την πλευρά τους οι «πράσινοι» είδαν τη βαθμολογική διαφορά να εξανεμίζεται και δε νιώθουν πλέον ιδιαίτερα ανέμελοι στην πρώτη θέση.

Ο Κωστένογλου χαρακτήρισε το παιχνίδι «καθοριστικό» και πρόσθεσε: «Είναι σημαντικοί οι 3 βαθμοί. Θα συνεχίσουμε με την ίδια σοβαρότητα την προσπάθειά μας και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο». Ο Φερέιρα θεωρεί ότι «...το αποτέλεσμα δεν είναι σωστό. Δεν αντικατοπτρίζει τη διαφορά των δύο ομάδων. Μέχρι το 2-0 ήμασταν καλύτεροι. Είχαμε δύο τραυματισμούς που άλλαξαν όλα τα πλάνα μας»... (αναφερόμενος στον Νίνη που υπέστη κάταγμα στη μύτη, και τον Σπυρόπουλο που έπαθε θλάση στο δικέφαλο).

Νωρίτερα Ατρόμητος και ΠΑΟΚ έμειναν στο 1-1 (67' Μήτρογλου, - 29' Σαλπιγγίδης), αποτέλεσμα που δεν ικανοποίησε καμιά από τις δύο ομάδες. Τους φιλοξενούμενους (οι οποίοι χαρακτηρίζουν οφ σάιντ το γκολ του Ατρομήτου) γιατί έχασαν την ευκαιρία να περάσουν στην πρώτη θέση και τους γηπεδούχους γιατί δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν υπεροχή και έδρα, ώστε να βρεθούν ακόμα πιο κοντά στην κορυφή.

Ο Δώνης θεωρεί πως «είναι αποτυχία η ισοπαλία» γιατί «...είχαμε την υπεροχή σε όλο το ματς και ειδικότερα στο δεύτερο μέρος, που εμείς διεκδικήσαμε το αποτέλεσμα». Από την πλευρά του ο Γ. Φωτάκης επισήμανε την ακαταλληλότητα («λόγω της ζέστης») των συνθηκών και πιστεύει πως η ισοπαλία «είναι σαν να χάσαμε. Από ένα διαιτητικό λάθος βρισκόμαστε με την πλάτη στον τοίχο».

Την Πέμπτη, για την 3η αγωνιστική του μίνι πρωταθλήματος θα παίξουν: ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός και ΑΕΚ - Ατρόμητος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ