Σάββατο 12 Μάη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Στήνει δίπολο για λογαριασμό του συστήματος

Με αναπαλαιωμένες κορόνες για αναμέτρηση «δεξιάς - αριστεράς» προσπαθεί να εγκλωβίσει το λαό μπροστά στη νέα κάλπη

Στήριξη στην πρόταση Κουβέλη για σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης, πρόσφερε μετά το ΠΑΣΟΚ και ο Αντ. Σαμαράς, υποσχόμενος ταυτόχρονα ότι θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να αποφευχθεί η «περιπέτεια των εκλογών». Την ίδια ώρα, προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο νέας προσφυγής στις κάλπες, αναγορεύοντας ως βολικό εκλογικό αντίπαλο τον ΣΥΡΙΖΑ, κατασκευάζοντας για το σκοπό αυτό κάλπικα διλήμματα και ψευδεπίγραφες διαχωριστικές γραμμές, που υπηρετούν τους υπό διαμόρφωση νέους πόλους του αστικού πολιτικού σκηνικού μεταξύ «δεξιάς» και «αριστεράς» ή παραλλαγές του ίδιου ψευτοδιλήμματος.

«Η πρόταση Κουβέλη αγγίζει τη δική μας βασική πρόταση και στα τρία σκέλη: και διότι δέχεται κι εκείνος τον όρο διασφάλισης της ευρωπαϊκής πορείας, και διότι προτάσσει, όπως κι εμείς, την επαναδιαπραγμάτευση, αλλά και διότι επιμένει να αναλάβει τις ευθύνες του και ο ΣΥΡΙΖΑ. Συνεπώς σε αυτό υπάρχει ήδη μια βασική συμφωνία», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας χτες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, επιδεικνύοντας την ετοιμότητά του για συμμετοχή σε μια οικουμενική κυβέρνηση που θα αναλάβει να υλοποιήσει το σύνολο των βάρβαρων μέτρων.

Στην κατεύθυνση αυτή, επανέλαβε πολλές φορές ότι «εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποτρέψουμε την περιπέτεια νέων εκλογών», υποστηρίζοντας ότι «ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγεις τις εκλογές είναι να δείξεις ότι δεν τις φοβάσαι»!..

Από την άλλη επαναλάμβανε διαρκώς ότι «η ΝΔ είναι ο μοναδικός πυλώνας σταθερότητας (...) εγγυητής της ευρωπαϊκής πορείας και της παραμονής της χώρας στο ευρώ», επιχειρώντας να πείσει ότι αποτελεί πρωταγωνιστική δύναμη στο υπό διαμόρφωση αστικό σκηνικό. Για το σκοπό αυτό, επανέφερε την πρότασή του για επανασυσπείρωση της κεντροδεξιάς «με βάση τον κοινωνικό φιλελευθερισμό και με στόχο να τελειώσει η ηγεμονία των αριστερών ιδεών στην Ελλάδα», όπως είπε, καταθέτοντας διαπιστευτήρια στην εγχώρια πλουτοκρατία και τους ξένους συμμάχους της και επιδεικνύοντας την αποφασιστικότητά του να εφαρμόσει διά πυρός και σιδήρου τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα.

Με το βλέμμα στην κάλπη

Με το βλέμμα στραμμένο στην κάλπη και προσδίδοντας στο ΣΥΡΙΖΑ αντι-ΕΕ χαρακτηριστικά που ποτέ δεν είχε, αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του σε φραστική επίθεση εναντίον του, αναγορεύοντάς τον ως βασικό εκλογικό αντίπαλο. «Αν γίνουν εκλογές, το δίλημμα θα είναι καθαρό: Ανάμεσα στο αντι-ευρωπαϊκό μέτωπο της αριστεράς, που βγάζει την Ελλάδα από την Ευρώπη, τη θέλει ξέφραγο αμπέλι στους λαθρομετανάστες και της επιφυλάσσει μοίρα διεθνούς απομόνωσης. Κι από την άλλη πλευρά, το μεγάλο ευρωπαϊκό μέτωπο, που θέλει την Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη, αλλά και παλεύει για μιαν Ευρώπη της ανάπτυξης, με ισχυρές συμμαχίες και με μεγάλες πρωτοβουλίες προάσπισης των εθνικών συμφερόντων», τόνισε, επαναφέροντας με αναπαλαιωμένη φρασεολογία, πλαστά και ανύπαρκτα διλήμματα, που είχαν κυριαρχήσει και στο παρελθόν μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Δεν είναι τυχαίο ότι έθεσε ως υπέρτατο στόχο «να διασώσουμε τη χώρα από τη νέα έξαρση του λαϊκισμού, όχι του ΠΑΣΟΚ πια αλλά του ΣΥΡΙΖΑ», υποστηρίζοντας ότι «το λεφτά υπάρχουν του ΠΑΣΟΚ του 2009 δεν διαφέρει σε τίποτα από αυτό που μας λέει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ».

Χαρακτηριστικό του νέου θεάτρου που στήνεται στις πλάτες του λαού, είναι πως ενώ ο Α. Σαμαράς θέτει ως προϋπόθεση για το σχηματισμό της «οικουμενικής κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας» τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, την ίδια στιγμή υποστηρίζει ότι οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκρότηση συμμαχικής κυβέρνησης «ισοδυναμούν με μονομερή καταγγελία της νέας δανειακής σύμβασης, άμεση χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ».

Είναι φανερό ότι ο πρόεδρος της ΝΔ φέρνει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στα μέτρα της προπαγάνδας που τον εξυπηρετεί, ακριβώς για να μπορέσει να τον εμφανίσει ως «αντιευρωπαϊκή δύναμη», επειδή αυτό βολεύει τον εκλογικό του στόχο και την κατασκευή του νέου δίπολου «δεξιάς - αριστεράς». Από την άλλη, όμως, ομολόγησε έμμεσα πλην σαφώς ότι οι διαφορές τους δεν είναι αγεφύρωτες, καταλογίζοντας στον ΣΥΡΙΖΑ ότι «δεν είναι έτοιμος για τις ευθύνες της εξουσίας» και πως «μαθαίνουν ως μαθητευόμενοι μάγοι στου κασίδη του κεφάλι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ