Σάββατο 12 Μάη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ «ΦΩΚΑ»
Προχωρούν σήμερα σε στάση εργασίας

Σε νέα κινητοποίηση προχωρούν σήμερα με στάση εργασίας (9 π.μ. - 3 μ.μ.) οι εργαζόμενοι στα εμπορικά καταστήματα «ΦΩΚΑΣ» και στις εταιρείες που έχουν περίπτερα πώλησης εντός των καταστημάτων. Την απόφαση για την κινητοποίηση πήραν οι εργαζόμενοι σε γενική τους συνέλευση και την προκήρυξε ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

Οι εργαζόμενοι παλεύουν και διεκδικούν καμία μείωση μισθών, καμία υπογραφή ατομικής σύμβασης. Καμία μεταβολή της κλαδικής σύμβασης για τους εργαζόμενους κάτω των 25 ετών. Ολες οι συμβάσεις μερικής απασχόλησης να μετατραπούν σε 8ωρες αορίστου χρόνου. Αμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων των εργαζομένων.

«Η μαζική συμμετοχή μας στις δυο στάσεις εργασίας και στην 24ωρη απεργία ήταν απάντηση στα σχέδια της εταιρείας. Με τις κινητοποιήσεις μας όλοι μαζί καταφέραμε να κερδίσουμε ένα μέρος των δεδουλευμένων μας, το Δώρο Πάσχα. Δε θυσιάζουμε τίποτα. Ούτε τα δικαιώματά μας, ούτε τους μισθούς μας, ούτε τη ζωή μας. Τώρα όλοι μαζί αντιδρούμε στα χτυπήματα της εταιρείας χωρίς να υποκύψουμε σε κανέναν εκβιασμό», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ