Σάββατο 12 Μάη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ «ΚΟΥ ΚΟΥ»
Με νέα απεργία συνεχίζουν τον αγώνα τους

Με νέα 48ωρη απεργία, χτες, Παρασκευή, και σήμερα, Σάββατο, συνεχίζουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι στα καταστήματα της επιχείρησης παιδικών ειδών και παιχνιδιών «ΚΟΥ ΚΟΥ». Χτες, πρώτη μέρα της απεργίας, οι εργαζόμενοι στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το κεντρικό κατάστημα της επιχείρησης στην οδό Αριστοτέλους.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν καταβολή των δεδουλευμένων τους και να σταματήσει το μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας 2 και 3 ημερών που έχει επιβάλει η επιχείρηση. Τη Δευτέρα θα βρεθούν μαζικά στο δικαστήριο όπου θα συζητηθεί η αγωγή που κατέθεσε η επιχείρηση κατά της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, προσπαθώντας να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και το κλαδικό σωματείο για να σταματήσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Στην τριμερή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, την περασμένη Τετάρτη, αποκαλύφθηκε ο σχεδιασμός της εργοδοσίας να απαλλαγεί από τους εργαζόμενους χωρίς κόστος. Οι εκπρόσωποι της εργοδοσίας κάλεσαν τους εργαζόμενους να σταματήσουν την απεργία και να επιστρέψουν στη δουλειά χωρίς να δεσμεύονται για εξόφληση των δεδουλευμένων και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Ενισχύεται η εκτίμηση των εργαζομένων ότι η εργοδοσία θέλει να συνεχίσει τη δραστηριότητά της, προκειμένου να πουλήσει ό,τι εμπορεύματα έχει και στη συνέχεια να οδηγηθεί σε πτώχευση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ