Παρασκευή 18 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ
Ελληνικές διακρίσεις

Δεύτερη ημέρα του 18ου διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας και τα ελληνικά πεντάλ ξεχώρισαν και στο δεύτερο ετάπ από το Λεωνίδιο μέχρι τη Σπάρτη. Μετά την τρίτη θέση του Γιάννη Ταμουρίδη στο πρώτο ετάπ, η ομάδα της S.PTableware είδε χθες στη Σπάρτη τον Περικλή Ηλία να παίρνει την τρίτη θέση τερματίζοντας. Νικητής αναδείχθηκε ο 30χρονος Ενρίκο Ρόσι ενώ δεύτερος τερμάτισε ο Ισπανός Σαλβαντόρ Γκουαρντιόλα Τόρα .

Στο 2ο ετάπ απόστασης 133 χλμ. από το Λεωνίδιο στη Σπάρτη, οι 85 αθλητές που συνεχίζουν τον αγώνα, ξεκίνησαν με λιακάδα αλλά στην πορεία συνάντησαν βροχή, ακόμη και καταιγίδα με δυνατό αέρα. Η τακτική της S.PTableware να κρατήσει τον leader Γιάννη Ταμουρίδη πίσω, και να βγάλει μπροστά τον Περικλή Ηλία, αποδείχθηκε σοφή, καθώς ο πρωταθλητής του mountainbike ανταποκρίθηκε στις δύσκολες απαιτήσεις και ανταμείφθηκε με την τρίτη θέση.

Ο Γιάννης Ταμουρίδης που κατέλαβε τη 15η θέση στο ετάπ, διατηρεί την τρίτη θέση της γενικής ατομικής κατάταξης του Γύρου στην οποία προηγείται ο Ρόμπερτ Βρέτσερ. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Ιταλός (δεύτερος Ολυμπιονίκης στο Πεκίνο) Ντάβιντε Ρεμπελίν ενώ ο Ταμουρίδης απέχει 56 δευτερόλεπτα από τον πρωτοπόρο.

Σήμερα θα γίνει το τρίτο ετάπ απόστασης 135,2 χλμ. από τη Σπάρτη στη Μεθώνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ