Παρασκευή 18 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1 1ος ΤΕΛΙΚΟΣ
Στο ίδιο έργο θεατές...

Η ενέδρα με πέτρες στο πούλμαν του ΠΑΟ οδήγησε σε αναβολή του παιχνιδιού. Σήμερα κρίνεται το μέλλον της σειράς των τελικών

Δε χρειάστηκε ούτε το τζάμπολ προκειμένου για μια ακόμη φορά να πάνε ...περίπατο οι ευχές και να αποδειχθεί η πραγματικότητα. Αυτή που θέλει τη βία και τον επαγγελματικό αθλητισμό των συμφερόντων του παρασκηνίου και των λογικών του κέρδους να βαδίζουν αντάμα. Ο χτεσινός πρώτος αγώνας της φετινής σειράς των τελικών στην Α1 ανδρών μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού δεν έγινε ποτέ με αιτία την επίθεση με πέτρες από αγνώστους που δέχθηκε το πούλμαν των «πρασίνων» καθ' οδόν για το ΣΕΦ. Περιστατικό μάλιστα που δεν είναι πρωτόγνωρο καθώς το ίδιο είχε συμβεί (επίθεση στο πούλμαν του ΠΑΟ) και το 2002 λίγο πριν από τον τότε τελικό στο ΣΕΦ.

Κάτι που αποδεικνύει για μια ακόμη φορά πως οι μεγαλοστομίες και το ενδιαφέρον των εκάστοτε αρμοδίων για την αντιμετώπιση του φαινομένου, τα όσα μέτρα καταστολής αποφασίζονται και εφαρμόζονται (και φυσικά όχι μόνο στα γήπεδα) όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν το φαινόμενο στη ρίζα του αλλά, αντίθετα, αποτελούν το καλύτερο άλλοθι προκειμένου να μην... εστιάσουν ποτέ στην ουσία του φαινομένου.

Αναβολή και... όλα στον αέρα

Ολα ξεκίνησαν λίγο πριν τις 20.30, την ώρα που η αποστολή του Παναθηναϊκού πήγαινε στο ΣΕΦ με τη συνοδεία της Αστυνομίας. Αγνωστοι, την ώρα που το λεωφορείο της ομάδας βρισκόταν στην περιοχή του Μοσχάτου, επιτέθηκαν (παρά την αστυνομική συνοδεία) στο πούλμαν με πέτρες (κάποιες πληροφορίες κάνουν λόγο για μάρμαρα), έσπασαν τα τζάμια και από τα θραύσματα υπήρξαν δύο τραυματισμοί παικτών. Ο Στράτος Περπέρογλου και ο Στίβεν Σμιθ χτυπήθηκαν στο πρόσωπο και στο σημείο μετέβη ασθενοφόρο προκειμένου οι δύο παίκτες να μεταφερθούν στο Κρατικό Νίκαιας ενώ η υπόλοιπη αποστολή με αρκετή καθυστέρηση έφθασε στο ΣΕΦ. Ο μεν Περπέρογλου τραυματίστηκε στα μάτια από θραύσματα, ενώ ο Σμιθ έχει ένα σχίσιμο στο πρόσωπο και κάποιες ενοχλήσεις στη μέση από το φρενάρισμα του πούλμαν την ώρα του γεγονότος. Μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών έφυγαν από το νοσοκομείο. Αμέσως μετά, η ΓΓΑ, σε συνεργασία με την αρμόδια αρχή του πρωταθλήματος, ΕΣΑΚΕ, και την Αστυνομία, αποφάσισε την αναβολή του παιχνιδιού υπό το φόβο για τα χειρότερα εντός αγωνιστικού χώρου εξαιτίας του τεταμένου κλίματος. Επίσης, αποφάσισε να συγκληθεί σήμερα το πρωί σύσκεψη στα γραφεία της Γραμματείας όλων των εμπλεκόμενων φορέων (ομάδες, Αστυνομία, ΕΣΑΚΕ) προκειμένου να αποφασιστεί το μέλλον της σειράς των φετινών τελικών. Μέχρι αργά χτες το βράδυ και με βάση σχετική δήλωση του γγΑ, Π. Μπιτσαξή, στην αθλητική ιστοσελίδα «Sentragoal» για «επανεξέταση του θέματος των τελικών» όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και αυτό της οριστικής αναβολής όλης της σειράς, ήταν ανοιχτά.

  • Την επίσκεψη του προπονητή του Ολυμπιακού, Ντούσαν Ιβκοβιτς, δέχθηκε η αποστολή του Παναθηναϊκού στα αποδυτήρια προκειμένου ο Σέρβος προπονητής να ενημερωθεί για το περιστατικό και την κατάσταση των παικτών του «τριφυλλιού».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ