Παρασκευή 18 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ
Ανακοινώθηκε η 25άδα για EURO

Σε ρυθμούς EURO 2012 κινείται πλέον και επίσημα η Εθνική μετά την ανακοίνωση της αποστολής από τον Ομοσπονδιακό τεχνικό Φερνάντο Σάντος

Eurokinissi

Σε ρυθμούς EURO 2012 κινείται πλέον και επίσημα η Εθνική μετά την ανακοίνωση της αποστολής από τον Ομοσπονδιακό τεχνικό Φερνάντο Σάντος
Τους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται εντός των συνόρων και κλήθηκαν στην Εθνική, γνωστοποίησε χτες ο Φ. Σάντος. Μαζί με τους (ήδη γνωστούς) ξενιτεμένους θα στελεχώσουν την αποστολή στην προετοιμασία (Αυστρία) ενόψει της τελικής φάσης του Euro 2012.

Την 25άδα αποτελούν οι: Τερματοφύλακες: Σηφάκης (Αρης), Χαλκιάς (ΠΑΟΚ), Τζόρβας (Παλέρμο), Αμυντικοί: Τοροσίδης, Αβραάμ Παπαδόπουλος (Ολυμπιακός), Κυριάκος Παπαδόπουλος (Σάλκε), Μαλεζάς (ΠΑΟΚ), Χολέμπας (Ολυμπιακός), Τζαβέλλας (Μονακό), Παπασταθόπουλος (Βέρντερ Βρέμης). Μέσοι: Τζιόλης (Μονακό), Μάκος (ΑΕΚ), Μανιάτης (Ολυμπιακός), Κατσουράνης (Παναθηναϊκός), Καραγκούνης (Παναθηναϊκός), Φωτάκης (ΠΑΟΚ), Φορτούνης (Καϊζερσλάουτερν), Κονέ (Μπολόνια), Νίνης (Παναθηναϊκός), Φετφατζίδης (Ολυμπιακός). Επιθετικοί: Σαμαράς (Σέλτικ), Σαλπιγγίδης (ΠΑΟΚ), Γκέκας (Σαμσουνσπόρ), Λυμπερόπουλος (ΑΕΚ), Μήτρογλου (Ατρόμητος).

Δε συμπεριλήφθηκαν οι Χριστοδουλόπουλος, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Καρνέζης, Χιώτης, Αθανασιάδης. Με το πέρας της προετοιμασίας θα «κοπούν» άλλοι δύο. Ορισμένες από τις επιλογές του Πορτογάλου, προκάλεσαν διαφωνίες. Ο Σάντος το περίμενε και - στην συνέντευξη Τύπου - σχολίασε:

«Δυστυχώς έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Κάποιοι θα αισθανθούν αδικημένοι. Αν μπορούσα, θα τους έπαιρνα όλους. Αναγκαστικά κάποιοι έμειναν έξω και αισθάνομαι άσχημα. Είναι από τις πιο δύσκολες αποφάσεις που πρέπει να πάρει ένας προπονητής. Ομως, γι' αυτό είμαι σε αυτή τη θέση, αναλαμβάνω την ευθύνη γι' αυτές. Πληρώνομαι για να παίρνω δύσκολες αποφάσεις. Οι ποδοσφαιριστές, γνωρίζουν πως οι αποφάσεις είναι δικές μου και τις παίρνω έχοντας συνείδηση κι όχι επειδή παίζουν στη μία ή στην άλλη ομάδα. Εκανα αυτό που θεώρησα σωστό».

Τι σκέφτηκε; «Κοιτάξαμε να υπάρχει ισορροπία μεταξύ εμπειρίας και φρεσκάδας. Σε μία μεγάλη διοργάνωση θα χρειαστείς και τα δύο στοιχεία. Πρόκειται, κατά την άποψή μου, για μία ισορροπημένη αποστολή». Και οι 2 ακόμα που πρέπει να "κοπούν"; «Σημαντικό ρόλο θα παίξει ποιοι παίκτες μπορούν να προσφέρουν σε παραπάνω από μία θέσεις».

Οσο για τα κριτήρια επιλογής στην 11άδα: «Θα επιλέγω τους παίκτες που θεωρώ πως μπορούν να προσαρμοστούν καλύτερα στον αντίπαλο, στις καταστάσεις και τις δυσκολίες του αγώνα. Είναι πολλοί παράγοντες που παίζουν ρόλο. Σε μία διοργάνωση με παιχνίδι κάθε τέσσερις μέρες, πιθανώς θα χρειαστούν αλλαγές σε κάθε παιχνίδι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ