Σάββατο 19 Μάη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΓ ΤΟΥ ΟΗΕ
Στην «Αλ Κάιντα» οι ευθύνες των φονικών βομβών στη Συρία

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ - ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--

Στην ισλαμιστική «αλ Κάιντα» επέρριψε τις ευθύνες για τη βομβιστική επίθεση που σκόρπισε το θάνατο σε 55 ανθρώπους και προκάλεσε τον τραυματισμό σε περισσότερους από 372, την περασμένη βδομάδα, στη Δαμασκό με στόχο κτίριο ασφαλείας, ο ΓΓ του ΟΗΕ. Ο Μπαν Γκι μουν υποστήριξε ότι με βάση όσα στοιχεία έχουν τεθεί υπ' όψιν του και από τους παρατηρητές του Οργανισμού που βρίσκονται στη Συρία προκύπτει ότι «οι δράστες της επίθεσης αυτής σχετίζονται με την ισλαμιστική οργάνωση».

Απώτερος στόχος των χτυπημάτων αυτών, τόνισε ο Μπαν Γκι μουν, είναι να υποσκαφθεί και να αποτύχει η αποστολή των παρατηρητών, η παρουσία των οποίων παρά τα μεγάλα προβλήματα έχει αποδεδειγμένα συνεισφέρει στη σημαντική μείωση των επιπέδων βίας. Πλέον, στη Συρία βρίσκονται 257 από τους 300 παρατηρητές που έχει εγκρίνει το Συμβούλιο Ασφαλείας. Ο ΓΓ του ΟΗΕ υποστήριξε ότι, επίσης με βάση τα στοιχεία του Οργανισμού, οι νεκροί από τις αιματηρές ταραχές που συγκλονίζουν τη χώρα από το Μάρτιο του 2011, έχουν φτάσει και ξεπεράσει τους 10.000.

Η βολική απόδοση της πρόσφατης επίθεσης στη Δαμασκό στην οργάνωση «φαντομά» «Αλ Κάιντα» και η πολιτική ίσων αποστάσεων με τις αποδεδειγμένα ένοπλες ομάδες που στηρίζονται στους ιμπεριαλιστές μέσα στη Συρία, δείχνει ότι και ο ΟΗΕ (με τους αρνητικούς συσχετισμούς δύναμης που υπάρχουν σήμερα) χρησιμοποιείται στο γενικότερο σχέδιο Ευρεία Μέση Ανατολή, που αποσκοπεί στον έλεγχο μιας πολύ σημαντικής γεωστρατηγικά περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ