Σάββατο 19 Μάη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΕΡΒΙΑ
Δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα η προεκλογική εκστρατεία στη Σερβία ανάμεσα στον Μπόρις Τάντιτς (πρώην πρόεδρος) και στον αντιπολιτευόμενο υποψήφιο Τόμισλαβ Νίκολιτς για το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθεί αύριο.

Στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών της 6ης Μάη, ο Μπόρις Τάντιτς του «Δημοκρατικού Κόμματος» συγκέντρωσε ποσοστό 25,31% και ο Τόμισλαβ Νίκολιτς του «Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος» 25,05%. Στις τελευταίες δημοσκοπήσεις πάντως φαβορί των εκλογών θεωρούνταν ο Μπόρις Τάντιτς καθώς φαινόταν να συγκεντρώνει ποσοστό 58% μια που συγκεντρώνει και την υποστήριξη του «Σοσιαλιστικού Κόμματος Σερβίας» του Ιβιτσα Ντάσιτς.

Στην προεκλογική του εκστρατεία, ο Τάντιτς υποσχέθηκε νέες επενδύσεις και θέσεις εργασίας, άνοδο του βιοτικού επιπέδου και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Σερβία έως το τέλος του 2012 θα αρχίσει διαπραγματεύσεις για την ένταξη στην ΕΕ. Ανάλογες υποσχέσεις και δηλώσεις υποστήριξης υπέρ της ένταξης της Σερβίας στην ΕΕ έκανε από την πλευρά του και ο αντιπολιτευόμενος Τόμισλαβ Νίκολιτς... Δηλαδή πλασάρουν τη λυκοσυμμαχία του ευρωπαϊκού κεφαλαίου ως σωτηρία για το γιουγκοσλαβικό λαό, που βιώνει επίσης τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ