Τετάρτη 23 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΡΙΜΕΛΕΣ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΕΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Απαράδεκτη απόφαση σε βάρος μελών της ΚΝΕ

Καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης με αναστολή, επειδή έγραφαν συνθήματα υπέρ του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές του 2009

Γελιούνται όσοι νομίζουν ότι με δικαστικές αποφάσεις θα τρομοκρατήσουν και θα φιμώσουν το ΚΚΕ και την ΚΝΕ

MotionTeam

Γελιούνται όσοι νομίζουν ότι με δικαστικές αποφάσεις θα τρομοκρατήσουν και θα φιμώσουν το ΚΚΕ και την ΚΝΕ
Σε δυο μήνες φυλάκιση με αναστολή, καταδικάστηκαν, χτες, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καρδίτσας, τέσσερα μέλη της Οργάνωσης Καρδίτσας της ΚΝΕ, που είχαν συλληφθεί από την Ασφάλεια αργά το βράδυ της παραμονής των ευρωεκλογών της 7ης Ιούνη 2009, επειδή έγραφαν προεκλογικά συνθήματα υπέρ του ΚΚΕ.

Στο εισαγγελικό κλητήριο θέσπισμα αναφερόταν ότι οι νεολαίοι της ΚΝΕ «με πρόθεση προκάλεσαν ρύπανση στο περιβάλλον, ως τέτοιου νοούμενου του συνόλου των φυσικών και ανθρωπογενών παραγόντων και στοιχείων που βρίσκονται σε αλληλεπίδραση και επηρεάζουν την οικολογική ισορροπία, την ποιότητα ζωής, την υγεία των κατοίκων, την ιστορική και πολιτιστική παράδοση και τις αισθητικές αξίες, κατά παράβαση του Ν. 1650/1986»!

Ως μάρτυρες κατηγορίες κατέθεσαν 4 αστυνομικοί, οι οποίοι, με πανομοιότυπες καταθέσεις, αφού παραδέχτηκαν ότι παρακολουθούσαν για πάνω από μισή ώρα τους νεολαίους της ΚΝΕ, προσπάθησαν να τους φορτώσουν ως έγκλημα την πολιτική τους δραστηριότητα, επιδιώκοντας να παραπλανήσουν το δικαστήριο με τον ισχυρισμό - λίγο ως πολύ - ότι όλα τα συνθήματα στα σχολεία είχαν γραφεί από αυτούς.

Σε ανακοίνωσή της, η ΝΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ σημειώνει μεταξύ άλλων: «Η δικαστική αυτή απόφαση - και μάλιστα μέσα σε επίσημη προεκλογική περίοδο ενόψει των εκλογών της 17ης Ιούνη 2012 - θεωρούμε ότι εντάσσεται και υποβοηθά τη γενικότερη προσπάθεια εκλογικού και πολιτικού χτυπήματος του ΚΚΕ, που σχεδιάζει και οργανώνει η άρχουσα τάξη το τελευταίο διάστημα.

Το ΚΚΕ είναι καρφί στο μάτι της πλουτοκρατίας και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, δεν πρόκειται να το βάλουν στο χέρι, δεν πρόκειται να μπει στο μαντρί της διαχείρισης του καπιταλισμού με καμιά κυβέρνηση "κεντροδεξιού" ή "κεντροαριστερού" καλλωπίσματος του καπιταλισμού. Αυτό δεν μπορούν να χωνέψουν και για αυτό χτυπάνε το ΚΚΕ με κάθε πρόσφορο τρόπο.

Τέτοιες ενέργειες δε στοχεύουν μόνο τους κομμουνιστές, αλλά συνολικά να τρομοκρατήσουν τη νεολαία και το λαϊκό κίνημα γενικότερα και να το κρατήσουν με σκυμμένο το κεφάλι. Να μη σκύψει κανένας το κεφάλι, αντίθετα, απαιτείται ανυποχώρητος αγώνας σε συμπόρευση με τους κομμουνιστές, τις ταξικές δυνάμεις στο εργατικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, τις αγωνιστικές συσπειρώσεις.

Χρειάζεται μια τέτοια κοινωνική συμμαχία, ένα τέτοιο μέτωπο που να στοχεύει στην οριστική λύση όλων των προβλημάτων του λαού και της νεολαίας, σε έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, αυτόν της λαϊκής εξουσίας και οικονομίας, του σοσιαλισμού. Αυτό το δρόμο φοβούνται πάνω απ' όλα. Γι' αυτό στοχοποιούν την ΚΝΕ και το ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ