Παρασκευή 2 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
Τηλεόραση
ΕΣΡ
Ελεγχος για «μεταχείριση» των κομμάτων από τα ΜΜΕ

Το θέμα της πολυφωνίας και της ίσης μεταχείρισης των κομμάτων από τα ΜΜΕ, όπως ορίζονται από το Σύνταγμα και τους νόμους, είναι στις προτεραιότητες του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Ηδη το ΕΣΡ έχει ξεκινήσει έλεγχο για όλες τις ειδησεογραφικές και πολιτικές εκπομπές των μεγάλων ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, αλλά και της ΕΡΤ.

Καταγγελίες για την ΕΡΤ, όπως είναι γνωστό, έχουν γίνει από το ΚΚΕ, τη ΝΔ και το ΔΗΚΚΙ. Το ΚΚΕ και το ΔΗΚΚΙ έχουν καταγγείλει τον αποκλεισμό τους από τις εκπομπές της κρατικής τηλεόρασης, ενώ καταγγελία εκ μέρους της ΝΔ έχει κάνει ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος για τη μη μετάδοση από την ΕΡΤ της συζήτησης στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ κατά του υπουργού Εθνικής Οικονομίας.

Ο πρόεδρος του ΕΣΡ Βασίλης Λαμπρίδης, χτες, είπε ότι το θέμα της ΕΡΤ θα εξεταστεί μέσα στο μήνα Μάρτη και θα κληθεί στο ΕΣΡ εκπρόσωπος της ΕΡΤ. Ο έλεγχος θα επεκταθεί και σε άλλους μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Χτες είχαν κληθεί σε ακρόαση για το θέμα των δικτυώσεων εκπρόσωποι ραδιοφωνικών σταθμών. Ορισμένες από τις ακροάσεις αναβλήθηκαν μετά από αίτημα των εκπροσώπων των σταθμών. Αναβλήθηκε η ακρόαση για παροχή διευκρινίσεων του ΣΚΑΪ με το «Ράδιο Ζήτα» Θεσσαλονίκης, καθώς και του «Planet» με το «Ράδιο Πλανήτης» Θεσσαλονίκης. Οι ακροάσεις μετατέθηκαν για τις 15 του Μάρτη. Υπομνήματα θα στείλουν στο ΕΣΡ μέχρι τις 9 του Μάρτη οι εκπρόσωποι του «Φλας» και του «Ράδιο Φλας» Θεσσαλονίκης, καθώς και του ALPHA NEWS και του «Ράδιο Κρόνος» θεσσαλονίκης.

Στο επίκεντρο της χτεσινής συνεδρίασης του ΕΣΡ ήταν και οι «κρυφές κάμερες». Για το λόγο αυτό είχαν κληθεί εκπρόσωποι του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤΕΝΝΑ προκειμένου να δώσουν διευκρινίσεις για την εκπομπή του Κ. Χαρδαβέλλα «9η εντολή» που μεταδόθηκε στις 6 Οκτωβρίου του 2000 και αφορούσε την τραγωδία του «Σάμινα». Για τυχόν χρησιμοποίηση κρυφής κάμερας κλήθηκαν και εκπρόσωποι του τηλεοπτικού σταθμού «ALPHA», για την εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου «Κίτρινος Τύπος» που μεταδόθηκε στις 8 Οκτώβρη του 2000 και είχε και αυτή θέμα το «Σάμινα». Για ενδεχόμενες παραβιάσεις διαφημιστικού χρόνου εξηγήσεις έδωσαν χτες στο ΕΣΡ εκπρόσωποι του τηλεοπτικού σταθμού ΣΤΑΡ. Και για τις τρεις αυτές περιπτώσεις θα σταλούν υπομνήματα στο ΕΣΡ μέχρι τις 9 του Μάρτη.

Σε ακρόαση θα κληθούν και εκπρόσωποι του συνδρομητικού καναλιού ΝΟVΑ, γιατί κατά τη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης του ποδοσφαιρικού αγώνα ΑΕΚ-Ολυμπιακός, τριάντα πέντε φορές «έπεφταν» διαφημίσεις συγκεκριμένης εταιρίας κινητής τηλεφωνίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Γνωμοδοτήσεις, υποδείξεις και πρόστιμα (2009-11-25 00:00:00.0)
«Ποδαρικό» με πρόστιμα και στη... ΝΕΤ (2008-01-09 00:00:00.0)
Πρόστιμα 35.000 ευρώ (2007-03-14 00:00:00.0)
Η σάτιρα στο «εδώλιο» του ΕΣΡ (2005-01-18 00:00:00.0)
«Ποδαρικό» με ...ALTER (2005-01-11 00:00:00.0)
Συνεχίζεται η έκδοση πιστοποιητικών διαφάνειας (2004-08-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ