Τετάρτη 30 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΡΑΣΗ ΛΑΪΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ

Παρέμβαση στον αντιδήμαρχο Παιδείας του Δήμου Περιστερίου, πραγματοποίησαν χτες μέλη της Λαϊκής Επιτροπής διαμαρτυρόμενοι για το ότι πάνω από 60 εργαζόμενοι στην καθαριότητα των σχολείων δεν έχουν καμία εξασφάλιση με την έναρξη της νέας χρονιάς για τη συνέχιση της εργασίας τους. Αυτό, όπως καταγγέλλει η Λαϊκή Επιτροπή, σημαίνει ότι κοντά στο 1/3 των σχολείων της πόλης, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με την έναρξη της νέας χρονιάς θα αντιμετωπίσουν και την ελλιπή καθαριότητα μεταβιβάζοντας το κόστος αυτό είτε στους γονείς, οι οποίοι θα καλεστούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη είτε θα ανοιχτούν οι δίοδοι για την εκχώρηση της καθαριότητας των σχολείων σε ιδιωτικά χέρια.

Στη συνάντηση με τον αντιδήμαρχο Παιδείας, που είχαν αντιπροσωπεία εργαζομένων και μελών της Λαϊκής Επιτροπής, ο πρώτος δε δεσμεύθηκε να δώσει καμία απάντηση. Τα μέλη της Λαϊκής Επιτροπής επισήμαναν τις διαχρονικές ευθύνες της διοίκησης του δήμου που στηρίζει την αντιλαϊκή πολιτική της εκάστοτε κυβέρνησης και τον «Καλλικράτη». Απαίτησαν τη μετατροπή όλων των συμβασιούχων σε αορίστου χρόνου και την πραγματοποίηση προσλήψεων για να καλυφθούν τα κενά σε προσωπικό. Και κατήγγειλαν την υποκριτική στάση της διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων στο δήμο, που ενώ από τη μία δε δέχεται την εγγραφή των συμβασιούχων καθαριστών στα μητρώα του Σωματείου, την άλλη διοργανώνει σύσκεψη, αύριο Πέμπτη, καλώντας τους ίδιους εργαζόμενους να συζητήσουν τάχα για την επίλυση του προβλήματος.

ΕΛΕΥΣΙΝΑ

ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΑΣΙΤΙΑΣ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Συγκέντρωση στην είσοδο και παρέμβαση στη διοίκηση του «Θριάσιου» Νοσοκομείου, πραγματοποίησαν χτες, μέλη της Λαϊκής Επιτροπής Ελευσίνας, του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής και της Επιτροπής Αγώνα του ΠΑΜΕ στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο, καταγγέλλοντας τις εργολαβικές ιδιωτικές εταιρείες στην καθαριότητα, τη φύλαξη και τη σίτιση, οι οποίες έχουν αφήσει απλήρωτους εδώ και μήνες τους εργαζόμενους, ενώ μειώνουν αυθαίρετα τους μισθούς, παραβιάζουν τις συλλογικές συμβάσεις, δεν πληρώνουν υπερωρίες, νυχτερινά και αργίες, τρομοκρατούν και εκβιάζουν τους εργαζόμενους να μη σηκώσουν κεφάλι. Αποκορύφωμα αυτής της «λογικής», ήταν τα πρόσφατα περιστατικά λιποθυμικών επεισοδίων σε εργαζόμενους στην καθαριότητα ως αποτέλεσμα της εντατικοποίησης της εργασίας αλλά και της ελλιπούς διατροφής των εργαζομένων, όπως κατήγγειλαν οι ίδιοι οι συνάδελφοί τους.

Σε παρέμβασή τους προς το διοικητή του νοσοκομείου Α. Λιόση, η αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων απαίτησε από τη διοίκηση να πάρει αμέσως θέση για το θέμα, τονίζοντας ότι δεν παίρνει άλλη αναβολή. Οπως είπαν, η οριστική λύση στο πρόβλημα των εργολαβικών συνεργείων θα έρθει μόνο αν φύγουν οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία και προσληφθούν απευθείας οι εργαζόμενοι με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

ΚΕΡΚΥΡΑ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΝΕΡΟ

Σε συμβολικό αποκλεισμό της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ-Κ) προχώρησαν χτες οι Λαϊκές Επιτροπές Κέρκυρας αντιδρώντας στην αύξηση των τιμολογίων του νερού και η οποία είναι από 3 έως και 10 φορές πιο πάνω. Οι Λαϊκές Επιτροπές με τη χτεσινή τους κινητοποίηση διεκδίκησαν την άμεση απορρόφηση της ΔΕΥΑΚ από τις υπηρεσίες του Δήμου, ώστε να καταργηθεί το χαράτσι 80% που επιβάλλεται στην κατανάλωση του νερού 30 χρόνια τώρα, τη μετατροπή των εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ σε δημοτικούς υπαλλήλους, τη μείωση της τιμής του νερού σε επίπεδα προσιτά στις δυνατότητες των εργαζομένων, των ανέργων και των συνταξιούχων, έτσι όπως αυτές διαμορφώνονται στις συνθήκες της καπιταλιστικής κρίσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ