Τετάρτη 6 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 45
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ρεσιτάλ προεκλογικής υποκρισίας

Με πρωταγωνιστές εκείνους που με τις πολιτικές τους μετέτρεψαν σε Γολγοθά την προμήθεια των φαρμάκων για τους ασθενείς, εκτυλίχτηκε και μια προεκλογική ευαισθησία ανεμπόδιστης πρόσβασης των αρρώστων στα φάρμακα. Κανείς όμως, πλην του ΚΚΕ, δεν τάχτηκε κατά της επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της Υγείας και του Φαρμάκου, που αποτελούν και τη γενεσιουργό αιτία της κατάστασης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντ. Σαμαράς, δήλωσε ότι η «χρηματοδότηση του συστήματος Υγείας αποτελεί πρώτη προτεραιότητα» καλώντας τους φαρμακοποιούς και τους προμηθευτές να δείξουν ευαισθησία, όταν οι συνδικαλιστές του κόμματός τους στα φαρμακεία είναι πρωταγωνιστές στην αδιέξοδη μορφή πάλης, που υποχρεώνει τους ασθενείς να πληρώνουν τα φάρμακα απ' την τσέπη τους.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, μετά τη συνάντησή του τη Δευτέρα με τον υπουργό Υγείας Χρ. Κίττα, μίλησε για «εξασφάλιση της δυνατότητας πρόσβασης σε όλους τους ασφαλισμένους σε φάρμακα και η δυνατότητα πρόσβασης στα δημόσια νοσοκομεία», χωρίς ούτε μια αναφορά στην δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Μάλιστα, κώφευσε ακόμα και στην έκκληση του Χρ. Κίττα «προς την ηγεσία των συλλόγων να λήξουν αυτή την κινητοποίηση», καθώς οι συνδικαλιστές του κόμματός τους είναι συμπρωταγωνιστές στην αδιέξοδη πρακτική των φαρμακοποιών.

Με εντελώς υποκριτικό τρόπο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος, μίλησε για «σκληρό πόλεμο συμφερόντων» που «θίγονται και ταλαιπωρούν τους πολίτες στην πρώτη εφαρμογή των νέων θεσμών». Είχαν προηγηθεί προκλητικές δηλώσεις του τέως υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου που δικαιολογούσε τα ...αδικαιολόγητα.

Με αντιμνημονιακή φρασεολογία εμφανίστηκαν οι «Ανεξάρτητοι Ελληνες» ενώ η «Δημοκρατική Αριστερά» ζήτησε «άμεσα η κυβέρνηση με τη συμβολή όλων των κομμάτων να λάβει τα απαραίτητα μέτρα».

Τέλος, η «Χρυσή Αυγή» βρήκε την ευκαιρία να επιτεθεί για μια ακόμα φορά κατά των μεταναστών «που νοσηλεύονται δωρεάν έχοντας διαλύσει στην κυριολεξία τα ασφαλιστικά ταμεία»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ