Τετάρτη 6 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 46
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΕΥΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Συμφώνησε για ΣΣΕ που δε μειώνει δικαιώματα

Να συνεχίσουν με την ίδια Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, αυτή που υπογράφηκε το 2009, συμφώνησαν η Διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων (πλειοψηφεί το Εργατοϋπαλληλικό Αγωνιστικό Μέτωπο και συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ) στη Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης Αποχέτευσης Καλαμάτας (ΔΕΥΑΚ) και η δημοτική αρχή.

Με την αποφασιστική τους στάση και την αγωνιστική τους ετοιμότητα οι εργαζόμενοι και το Σωματείο τους απέρριψαν την υπογραφή σύμβασης σαν και αυτής που υπέγραψε η Πανελλήνια Ομοσπονδία στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Υδρευσης και Αποχέτευσης, η οποία με τη συμπλήρωση άρθρου αποδοχής του μνημονίου, μειώνει μισθούς και καταργεί επιδόματα άνω του 20% του ημερομισθίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κατώτατος μισθός της συγκεκριμένης Επιχειρησιακής ΣΣΕ έχει διαμορφωθεί στα 1097 ευρώ για όλους, μόνιμους και συμβασιούχους. Επίσης, κατοχυρώνει τους συμβασιούχους και τους νεοεισερχόμενους, αφού αντιμετωπίζει ενιαία όλους τους εργαζόμενους, άσχετα αν είναι μόνιμοι ή συμβασιούχοι, με τον ίδιο μισθό, τα ίδια επιδόματα, τις ίδιες εργασιακές σχέσεις.

Το ταξικό σωματείο, σε ανακοίνωσή του, αφού σημειώνει την ανάγκη συνέχισης των αγώνων για περισσότερα δικαιώματα μέχρι τον πλούτο που παράγεται να τον καρπώνονται εξ ολοκλήρου οι παραγωγοί του, μεταξύ άλλων, τονίζει: «Στις τοπικές διεκδικήσεις μας, συνεχίζουμε να αποσυνδέουμε το μισθό μας από την τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΚ. Εμμένουμε στην άποψή μας ότι δεν επιτρέπεται επιχειρηματικότητα στο νερό. Να καταργηθεί ο ΦΠΑ τώρα. Παρέχουμε υπηρεσίες και οι Συνδημότες μας Καλαματιανοί για μας δεν είναι πελάτες. Στην κοινωνία που ονειρευόμαστε το νερό είναι αγαθό και παρέχεται δωρεάν. Η ανταποδοτική κοινωνία του κεφαλαίου και των μονοπωλίων δεν μπορεί να του το προσφέρει δωρεάν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ