Τετάρτη 6 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 46
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΔΗΓΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ
Κηρύχθηκε «παράνομη» η απεργία τους

Προκλητικά στο πλευρό των αφεντικών στέκεται για μια ακόμη φορά η «τυφλή» δικαιοσύνη, που έκρινε παράνομη την απεργία που είχε προκηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων από 4 έως 7 του μήνα.

Συγκεκριμένα, το μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών την Κυριακή 3 Ιούνη 2012 σε έκτακτη συνεδρίασή του έπειτα από την προσφυγή της «Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού» έκρινε παράνομη την απεργία των οδηγών, επικαλούμενη μεν τυπικούς λόγους - μη διάθεση προσωπικού ασφαλείας από πλευράς εργαζομένων - θέτοντας ωστόσο στο σκεπτικό της και λόγους ουσίας: Το μονομελές Πρωτοδικείο έκρινε ότι η πραγματοποίηση της απεργίας «...συνεπάγεται οικονομική καταστροφή του συνόλου των επιχειρηματιών του κλάδου και απώλεια εσόδων σε βάρος της εθνικής οικονομίας».

Η απεργία είχε κηρυχθεί έπειτα από την προκλητική αξίωση των εργοδοτών να υπογραφεί νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με περικοπές στους μισθούς των οδηγών κατά 70%, 50 ώρες δουλειάς την εβδομάδα αλλά και ουσιαστική κατάργηση της εβδομαδιαίας ανάπαυσης. Σύμφωνα με την προτεινόμενη ΣΣΕ, άγαμος με 30 χρόνια δουλειάς θα αμείβεται με 1.012 ευρώ μεικτά, περί τα 700 ευρώ «καθαρά»...

Σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας των εργαζόμενων τονίζεται ότι η παραπάνω δικαστική απόφαση θυσιάζει «στο χρηματικό συμφέρον των επιχειρηματιών τους εργαζόμενους, το ψωμί τους, την αξιοπρέπειά τους, την ασφάλεια των επιβατών με τα εξαντλητικά ωράρια εργασίας...».

Συνδικαλιστές του κλάδου, τόνισαν στο «Ρ» ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων έχει εξοργιστεί από την προκλητική στάση της εργοδοσίας αλλά και της δικαιοσύνης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν σκοπεύουν να πάνε άκλαυτοι»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ