Πέμπτη 7 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 53
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΦΟΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΟΡΟΘΕΤΙΚΩΝ ΙΕΡΟΔΟΥΛΩΝ
Ζητούν παρέμβαση της Αρχής Προσωπικών Δεδομένων

Με καθυστέρηση και αφού έχει προηγηθεί η κατακραυγή και ο σάλος από την κοινή γνώμη και τους μαζικούς φορείς για τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών και τα πλήρη στοιχεία ιερόδουλων οροθετικών γυναικών, η υπηρεσιακή ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης έκανε παρέμβαση σ' αυτό το θέμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Δικαιοσύνης απέστειλε έγγραφο στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, ζητώντας να γνωμοδοτήσει για το θέμα, ενώ καταγράφει και τους προβληματισμούς που αναδείχτηκαν σε σχέση με την προστασία των προσωπικών δεδομένων από τον μέχρι τώρα δημόσιο διάλογο. Παράλληλα, η ηγεσία του υπουργείου εμμέσως θέτει και ζήτημα τροποποίησης του σχετικού νόμου.

Υπενθυμίζεται ότι οι πρώην αρμόδιοι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη και Υγείας, Μ. Χρυσοχοϊδης και Α. Λοβέρδος, με πρόσχημα τη δημόσια ασφάλεια, έφτασαν στο σημείο να δικαιολογούν τη διαπόμπευση των ιερόδουλων οροθετικών γυναικών, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι πολλές από αυτές μπορεί να ήταν άστεγες, τοξικομανείς ή και θύματα τράφικινγκ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ