Πέμπτη 7 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 52
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κόβουν προσλήψεις πυροσβεστών την ώρα που ξεσπούν πυρκαγιές

Η πυρκαγιά στο Ναύπλιο έχει προκαλέσει καταστροφές

Eurokinissi

Η πυρκαγιά στο Ναύπλιο έχει προκαλέσει καταστροφές
Νέο αίτημα για την πρόσληψη 1.906 συμβασιούχων πυροσβεστών, φέρεται να απέστειλε χτες ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Παναγιώτης Μπονάτσος, στο Συμβούλιο Επικρατείας μετά το «ψαλίδισμα» των θέσεων την περασμένη Παρασκευή. Οπως είναι γνωστό, το ΣτΕ την Παρασκευή γνωμοδότησε θετικά μόνο για τους 1.500 από τους 1.906, «κόβοντας» 406 θέσεις αφού - όπως τονιζόταν στην απόφαση - δεν συντρέχει ανάγκη για την πρόσληψή τους. Την ίδια στιγμή έχουν ξεκινήσει οι πρώτες πυρκαγιές. Χτες ήταν σε εξέλιξη για δεύτερη μέρα η φωτιά στο Ναύπλιο που έχει προκαλέσει σημαντικές καταστροφές σε αγροτικές καλλιέργειες.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά την νέα κινητοποίηση που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συμβασιούχων Πυρόσβεσης Διάσωσης (ΠΟΣΠΥΔ) έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και με την πορεία ως το υπουργείο Εσωτερικών. Σύμφωνα με τους συμβασιούχους, ο Αρχηγός του Σώματος θα αποστείλει νέο αίτημα στο ΣτΕ ζητώντας την πρόσληψη όλων των συμβασιούχων, με το τελευταίο να γνωμοδοτεί τις επόμενες ημέρες.

Σημειώνεται ότι ήδη χάθηκε πολύτιμος χρόνος για τους εργαζόμενους καθώς όσοι προσληφθούν θα δουλέψουν από 5 έως 6 μήνες. Ευθύνες, όπως φάνηκε από τη γνωμοδότηση του ΣτΕ, έχει το αρχηγείο της Πυροσβεστικής που στο δεύτερο αίτημά της δε δικαιολόγησε επαρκώς την ανάγκη πρόσληψης των υπολοίπων 406 εργαζομένων. Ευθύνη έχει η Ομοσπονδία που άφησε το συγκεκριμένο θέμα να τρέξει μέχρι και παραμονή της «ενδεχόμενης» -όπως αποδείχθηκε- πρόσληψης την 1η Ιούνη στηριζόμενη σε «κούφιες» δεσμεύσεις και υποσχεσιολογία ενόψει εκλογών.

Η πυρκαγιά στο Ναύπλιο

Σε εξέλιξη ήταν για δεύτερη ημέρα η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στη θέση Μακρυβούνι, στα Λευκάκια Αργολίδας, κοντά στο Ναύπλιο. Τη νύχτα, οι πυροσβέστες κατόρθωσαν να περιορίσουν τη φωτιά, όμως λόγω των ανέμων που άρχισαν να πνέουν το πρωί, το πύρινο μέτωπο ενεργοποιήθηκε. Μάχη για να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο έδιναν δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 25 άνδρες και 12 οχήματα. Η φωτιά ελέγχθηκε μερικά στις 5 το απόγευμα. Μέχρι στιγμής έχουν αποτεφρωθεί περίπου 2.500 στρέμματα καλλιεργειών και χορτολιβαδικής έκτασης. Μεγάλες είναι οι καταστροφές που υπέστησαν οι αγροτικές καλλιέργειες με ελιές αλλά και θερμοκήπια. Από τους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ ξεκινά άμεσα η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για αποζημιώσεις της ζημιάς που υπέστη το πάγιο κεφάλαιο σε θερμοκήπια, αγροτικές αποθήκες, γεωργικά μηχανήματα κτλ.

Στο μεταξύ, νέα εστία φωτιάς εκδηλώθηκε στο Σούλι Κιάτου, στην Κορινθία, στις 11.30 χτες το πρωί. Λόγω των ισχυρών ανέμων, η φωτιά γρήγορα έλαβε διαστάσεις. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής την έθεσαν υπό μερικό έλεγχο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ