Παρασκευή 8 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 49
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΩΝΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ (19.00, ΕΤ1)
Για το καλό ξεκίνημα

Αυλαία, εφαλτήριο ή εμπόδιο για την ποθητή συνέχεια; Την απάντηση θα μάθουμε το βράδυ. Στη σέντρα του «National Stadium» θα παραταχθούν Πολωνία - Ελλάδα, για το εναρκτήριο λάκτισμα της πρεμιέρας στον Α' όμιλο αλλά και συνολικά του 14ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Αμφότερες οι ομάδες - διά των στελεχών τους - παραδέχονται πως (για την πρόκριση) η αρχή είναι σημαντικότατη και γι' αυτό ως πρώτο στόχο θέτουν να μην ηττηθούν. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε θα αναζητήσουν τη νίκη.

«Δεν πρέπει να χάσεις το παιχνίδι, γιατί είναι το πρώτο. Η πρεμιέρα είναι τα πάντα σε αυτές τις διοργανώσεις», είπε ο Καραγκούνης. Ο Φ. Σάντος - μεταξύ άλλων - ανέφερε: «Αν δεν είχαμε κάποιο πλάνο θα είχαμε μείνει σπίτι με τις οικογένειές μας. Ηρθαμε εδώ επειδή έχουμε, είμαστε προετοιμασμένοι. Γνωρίζουμε ότι το ποδόσφαιρο έχει τρία αποτελέσματα. Εμείς ήρθαμε για τη νίκη. Θέλουμε να προχωρήσουμε και να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται».

Από την πλευρά των οικοδεσποτών ο αρχηγός Γιάκουμπ Μπλαζικόφσκι χαρακτήρισε «καταπληκτική ομάδα» την ελληνική, επισημαίνοντας ότι «το πιο σημαντικό είναι να μη χάσουμε». Ο εκλέκτορας των Πολωνών, Φράντσισεκ Σμούντα, ανέφερε ότι «θέλουμε τη νίκη» αλλά πρόσθεσε: «Οι πρώτοι αγώνες συνήθως τελειώνουν με ισοπαλία. Και εάν έρθει, σημαίνει ότι είμαστε μέσα στο παιχνίδι και θα πρέπει να παλέψουμε στα άλλα παιχνίδια. Εάν είμαστε στο 60ό λεπτό δεν θα ανοιχτούμε. Το ίδιο θα κάνουν και οι Ελληνες. Υπάρχουν άλλοι δύο αγώνες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ