Παρασκευή 8 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 41
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ
Ούτε βήμα χωρίς τη δανειακή σύμβαση

Ούτε μισό βήμα δεν είναι σε θέση να κάνουν οι τραπεζίτες χωρίς τα πακέτα στήριξης της πλουτοκρατίας από τα δάνεια των ιμπεριαλιστικών Οργανισμών.

Σύμφωνα με την «Alpha Bank», από το σύνολο της προβλεπόμενης «χρηματοδοτικής ενίσχυσης» για την περίοδο 2012-2014 ύψους 100 δισ. ευρώ, μόλις 2 δισ. ευρώ αφορούν στην κάλυψη των «πρωτογενών ελλειμμάτων» του κρατικού προϋπολογισμού. Στα 66,7 δισ. ευρώ υπολογίζουν οι ίδιοι τα ποσά που θα δοθούν για πληρωμές τοκοχρεολυσίων μέχρι το 2014 και ακόμη 25 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, που να σημειωθεί ότι για τη συνέχεια προγραμματίζεται να διπλασιαστεί στα 50 δισ. ευρώ. Υποστηρίζουν ότι στο ενδεχόμενο διακοπής του προγράμματος θα σταματούσε και η ενίσχυση της ρευστότητας των ντόπιων τραπεζών από τους μηχανισμούς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ποσά που σήμερα φτάνουν στα 125 δισ. ευρώ.

Να σημειωθεί πως από την ερχόμενη χρονιά προβλέπεται η διαμόρφωση πρωτογενών πλεονασμάτων στον κρατικό προϋπολογισμό. Ετσι το σύνολο της δανειακής σύμβασης, μέχρι και την τελευταία δεκάρα, θα γυρίσει στους σημερινούς μεγαλοπιστωτές, δηλαδή στα κράτη της ΕΕ και το ΔΝΤ, καθώς και για την ενίσχυση των ντόπιων τραπεζών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ