Παρασκευή 8 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 44
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Πιέσεις για κλιμάκωση του πολέμου

ΚΑΜΠΟΥΛ, ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Αυξάνει την πίεση προς το Πακιστάν, ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ, Λίον Πανέτα, προκειμένου να ενισχύσει τις επιθέσεις του ενάντια σε ομάδες που φέρονται να συνδέονται με την αλ Κάιντα και επιτίθενται εναντίον των αμερικανο - ΝΑΤΟικών κατοχικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν. Σε δηλώσεις του στο Αφγανιστάν, ο Αμερικανός ΥΠΑΜ, όπου πραγματοποίησε επίσκεψη χθες, «προειδοποιώντας» ότι η «υπομονή των ΗΠΑ έχει φτάσει στα όρια της», αναφορικά με το Πακιστάν, υποστήριξε ότι για αυτό πρέπει το Ισλαμαμπάντ να δώσει τέλος στον «παράδεισο που έχει αναπτυχθεί και επιτρέπει στους τρομοκράτες να χρησιμοποιούν τη χώρα ως δίχτυ ασφαλείας», προκειμένου να επιχειρούν επιθέσεις εναντίον των κατοχικών δυνάμεων.

Ο Λ. Πανέτα βρέθηκε στο Αφγανιστάν για συνομιλίες με την ηγεσία του στρατού, ώστε όπως είπε να ενημερωθεί για την αύξηση των επιθέσεων και τη δυνατότητα των κατοχικών δυνάμεων να ανταπαντήσουν.

Την ίδια στιγμή οργή προκαλεί στο Αφγανιστάν, η ΝΑΤΟική επίθεση της Τετάρτης στην επαρχία Λογκάρ, που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περισσότεροι από 18 άμαχοι, κυρίως γυναίκες και παιδιά, με τις κατοχικές δυνάμεις να ισχυρίζονται ότι επρόκειτο για «βομβαρδισμό ακριβείας».

Στο Πακιστάν, τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες, σε έκρηξη βόμβας σε θρησκευτικό σχολείο στα νοτιοδυτικά της χώρας, στην Κουέτα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ