Σάββατο 9 Ιούνη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΙΓΜΕ
Παραμένουν απλήρωτοι από το Μάρτη

Μια ακόμη αγωνιστική κινητοποίηση πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ στα γραφεία του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), απαιτώντας να πληρωθούν τα δεδουλευμένα δύο μηνών που τους οφείλονται.

Οπως επισημαίνουν, το υπουργείο Περιβάλλοντος, αφού δεν κατάφερε, μέσω εφεδρείας, να απολύσει 130 εργαζόμενους του ΙΓΜΕ (για το σκοπό αυτό μάλιστα είχαν προβλεφτεί και αντίστοιχες περικοπές του Τακτικού Προϋπολογισμού που σε ποσοστό 95% αφορούν αποδοχές του προσωπικού), εκβιάζει τώρα τους εργαζόμενους στο Ινστιτούτο με την καθυστέρηση της μισθοδοσίας για δύο και πλέον μήνες. Συγκεκριμένα, από το Μάρτη το ΥΠΕΚΑ δεν έχει πραγματοποιήσει την εκταμίευση της κρατικής επιχορήγησης, που έτσι κι αλλιώς είναι πετσοκομμένη, με αποτέλεσμα το Ινστιτούτο να οφείλει, εκτός από τους μισθούς, εισφορές ΙΚΑ 5 μηνών καθώς και τις νόμιμες αποζημιώσεις στους συνταξιούχους από το 2010.

Οι εκπρόσωποι του Συνδικάτου των εργαζομένων σε συνάντηση που είχαν κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης με τον υπουργό Γρηγόρη Τσάλτα και το γενικό γραμματέα του υπουργείου, αυτοί επικαλέστηκαν «τεχνικά κωλύματα» που παρουσιάστηκαν στο ηλεκτρονικό σύστημα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Διαβεβαίωσαν, ωστόσο, τους εργαζόμενους πως μέχρι τη Δευτέρα θα υπογραφούν τα εντάλματα πληρωμής και ότι αν δε γίνει αυτό, το πρόβλημα θα λυθεί με απευθείας συνεννόηση του υπουργού με τον ομόλογό του των Οικονομικών.

Οι εργαζόμενοι, μετά τη συνάντηση δήλωσαν ότι θα περιμένουν μέχρι τη Δευτέρα και αν δεν υπάρξει θετική εξέλιξη είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους με νέες συγκεντρώσεις, καταλήψεις των γραφείων τους κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ