Σάββατο 23 Ιούνη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ
Σε ρυθμούς προολυμπιακού

Μέσω της Βενεζουέλας θα αναζητήσει το δρόμο για το Λονδίνο η εθνική ανδρών που χτες αναχώρησε για τη Λατινική Αμερική προκειμένου στις αρχές Ιούλη (2-8) να λάβει μέρος στο Προολυμπιακό τουρνουά που θα κρίνει τις ομάδες για τους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Πρώτος σταθμός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος θα είναι η Βραζιλία όπου θα δώσει εκεί μια σειρά φιλικών παιχνιδιών (Νιγηρία, Ν. Ζηλανδία, Βραζιλία) προκειμένου να έχει καλύτερη προσαρμογή.

Οι αντίπαλοι

Στους αγώνες που θα διεξαχθούν στο Καράκας, οι 12 ομάδες που θα διεκδικήσουν το τελευταίο εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς εκτός της Ελλάδας είναι: Ιορδανία, Νότια Κορέα, ΠΓΔΜ, Ρωσία, Λιθουανία, Πουέρτο Ρίκο, Δομινικανή Δημοκρατία, Αγκόλα, Νιγηρία και Νέα Ζηλανδία, η διοργανώτρια Βενεζουέλα. Υπενθυμίζεται ότι στους Ολυμπιακούς έχουν ήδη προκριθεί: Διοργανώτρια: Μεγάλη Βρετανία, Πρωταθλήτρια Κόσμου: ΗΠΑ, Ευρώπη (2): Ισπανία, Γαλλία, Αμερική (2): Αργεντινή, Βραζιλία, Αφρική (1): Τυνησία, Ωκεανία (1): Αυστραλία Ασία (1): Η πρωταθλήτρια του Πανασιατικού Πρωταθλήματος.

Συγκρατημένη αισιοδοξία

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Ηλίας Ζούρος, παρά τις ιδιαιτερότητες και δυσκολίες της προετοιμασίας δε χάνει την αισιοδοξία του. «Μπαίνουμε στο αεροπλάνο με ελάχιστες προπονήσεις, αυτό είναι το μεγάλο μας πρόβλημα. Δυστυχώς, μετά την επιστροφή από τη Λιθουανία ενώ θεωρητικά είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε δύο πολύ καλές προπονήσεις απογευματινές, δεν μπορέσαμε να τις κάνουμε, γιατί είχαμε πέντε παίκτες έξω, με γαστρεντερίτιδα, δύο παίκτες με κάποια προβλήματα στα πόδια, οπότε δεν μπορέσαμε να προπονηθούμε καθόλου. Ευελπιστώ, και εύχομαι, οι παίκτες να είναι πολύ συγκεντρωμένοι τουλάχιστον στο κομμάτι της τακτικής, και με την εμπειρία τους και με τον ενθουσιασμό τους οι νέοι παίκτες να βοηθήσουν την ομάδα να προκριθεί», τόνισε.

Η αποστολή

Η αποστολή της Εθνικής που θα ταξιδέψει αποτελείται από 14 παίκτες: Ζήσης, Φώτσης, Μπουρούσης, Σπανούλης, Καλάθης, Σλούκας, Μάντζαρης, Βασιλειάδης, Μπράμος, Παπανικολάου, Καϊμακόγλου, Πρίντεζης, Καββαδάς, Μαυροειδής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ