Τρίτη 26 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Αιμοδότης του αγώνα η έμπρακτη συμπαράσταση

Παρεμβάσεις στα υπουργεία Εργασίας και Δικαιοσύνης και νέα ΓΣ την ερχόμενη Πέμπτη αποφάσισε χτες το σωματείο

Η αλληλεγγύη αποτελεί ισχυρό όπλο στα χέρια των χαλυβουργών
Η αλληλεγγύη αποτελεί ισχυρό όπλο στα χέρια των χαλυβουργών
Το σκληρό απεργιακό αγώνα, που σε λίγες μέρες θα κλείσει 8 ολόκληρους μήνες συνεχίζουν οι χαλυβουργοί του Ασπροπύργου, συσπειρωμένοι στο σωματείο τους και αντλώντας δύναμη από την έμπρακτη αλληλεγγύη που καταφτάνει από όλη τη χώρα. Χτες, το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου σε συνεδρίασή του αποφάσισε να προχωρήσει τις επόμενες μέρες σε παρεμβάσεις στις πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων Εργασίας και Δικαιοσύνης αλλά και στα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ) και θα τους καλέσει να πάρουν θέση. Την ερχόμενη Πέμπτη στις 11 π.μ. αποφάσισε να καλέσει νέα Γενική Συνέλευση στην οποία θα ληφθούν αποφάσεις για τη συνέχεια του αγώνα.

Πολύτιμη η βοήθεια που συγκεντρώνεται

Την ίδια στιγμή, το νέο κύμα αλληλεγγύης που έχει φουντώσει εκφράστηκε με κάθε τρόπο (οικονομική ενίσχυση αλλά και παρουσία στην πύλη) το περασμένο Σαββατοκύριακο, στέλνοντας ισχυρό μήνυμα στην εργοδοσία, ότι οι χαλυβουργοί θα συνεχίσουν να έχουν τη συμπαράσταση όλης της εργατικής τάξης και του λαού για όσο χρειαστεί. Ετσι, στα πλαίσια αυτά χτες αντιπροσωπεία της ΕΓ του ΠΑΜΕ παρέδωσε ακόμα 7.500 ευρώ, που συγκεντρώθηκαν από σωματεία και εργαζόμενους.

Ακόμα, το περασμένο Σάββατο αντιπρόσωποι του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών στην 81η Γενική Συνέλευση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) επισκέφθηκαν τους χαλυβουργούς, εκφράζοντας τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους. Παρέδωσαν στους χαλυβουργούς 1.700 ευρώ, τα οποία είχαν συγκεντρώσει από εκπαιδευτικούς και σωματεία εκπαιδευτικών.


Επίσης, το σωματείο εργαζομένων δήμου Χαλανδρίου έδωσε 500 ευρώ, η Ενωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ 500 ευρώ, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αθήνας 500 ευρώ, η ΕΛΜΕ Ευρυτανίας 300 ευρώ.

Ιδιαίτερα ξεχωριστή ήταν για τους απεργούς η επίσκεψη το απόγευμα της Κυριακής αντιπροσωπείας μελών της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων και του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής και Νήσων, που εξέφρασαν από κοντά την αλληλεγγύη και συμπαράσταση στους απεργούς.

Την ίδια στιγμή, συνεχίζεται η συγκέντρωση χρημάτων και τροφίμων από τη Λαϊκή Επιτροπή 5ου - 6ου Διαμερίσματος Αθήνας καθημερινά, 6 - 8 μ.μ., στο Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας Πατησίων - Κυψέλης (Πατησίων 252, πλ. Κολιάτσου, τηλ.: 211.7054.821). Τέλος, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Περιστερίου «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ» έχει προγραμματίσει εξορμήσεις στο Αλσος Περιστερίου κατά τη διάρκεια πολιτιστικών εκδηλώσεων μέσα στον Ιούλη, όπου θα απευθυνθεί με κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης στον περιστεριώτικο λαό, με σκοπό να στηρίξει έμπρακτα τους απεργούς χαλυβουργούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ