Τετάρτη 27 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΕΠ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
Διεκδικούν τα δεδουλευμένα εννέα μηνών!

Σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται οι τρεις εργαζόμενες στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών Νέας Ιωνίας από την προηγούμενη Πέμπτη, καθώς η δημοτική αρχή (στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ) τους οφείλει τους δεδουλευμένες μισθούς εννέα μηνών, συνολικού ύψους 34.358 ευρώ!

Οπως καταγγέλλουν οι ίδιες οι εργαζόμενες σε επιστολή τους προς τη δημοτική αρχή, την ώρα που δουλεύουν χωρίς να πληρώνονται είναι αναγκασμένες να πληρώνουν και τα έξοδα μετακίνησής τους προς και από τη δουλειά.

Επιπλέον, η δημοτική αρχή, που εμφανιζόταν ως υπερασπιστής των δικαιωμάτων των εργαζομένων, αρνήθηκε πριν δύο βδομάδες να παραστεί σε δικαστήριο για να υποστηρίξει το αίτημα των τριών εργαζομένων να παραμείνουν στις θέσεις τους αφού απασχολούνται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου από το 2006 και ανά πάσα στιγμή κινδυνεύουν να πεταχτούν στο δρόμο.

Χτες συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο. Η ΔΑΣ (συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ) πρότεινε να γίνουν κινητοποιήσεις που να στηρίζουν και να ενισχύουν τον αγώνα των εργαζομένων. Ωστόσο, η πλειοψηφία του ΔΣ (στηρίζεται από ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΣΥΡΙΖΑ) απέρριψε την πρόταση για κινητοποιήσεις και αποφάσισε να βγάλει μια ανακοίνωση...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ