Πέμπτη 28 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
Πρόληψη, απεξάρτηση και ελεύθερη ζωή

«Ναι στη ζωή και στον αγώνα, όχι σε όλα τα ναρκωτικά», είναι το μήνυμα που έστειλαν προχτές το απόγευμα μέλη του παραρτήματος Αθήνας του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ), με αφορμή την «παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών». Κρατώντας πικέτες, στις οποίες αναγραφόταν η καθολική τους αντίθεση στο διαχωρισμό «σκληρών» και «μαλακών» ναρκωτικών, στη νομιμοποίηση των ναρκωτικών και την καταστολή των χρηστών, οι συγκεντρωμένοι πορεύτηκαν από τα Σεπόλια μέχρι τον Κολωνό σε μια συμβολική κίνηση καταδίκης των σχεδιαζόμενων χώρων ελεύθερης χρήσης, ξεκαθαρίζοντας ότι «θέλουν νεολαία μαστουρωμένη, έξω από τη ζωή, υποταγμένη», διεκδικώντας «θεραπεία, πρόληψη, ελεύθερη ζωή».

Αλλες εκδηλώσεις
  • Το Παράρτημα Κέρκυρας του ΕΣΥΝ συνεχίζει τις εκδηλώσεις του, στις 9.15 μ.μ. Σήμερα, Πέμπτη στο θέατρο «Ρένα Βλαχοπούλου» στο Μον Ρεπό «Ντενεκεδούπολη» (θεατρικό 7ου Γυμνασίου Κέρκυρας). Αύριο, Παρασκευή στην Πάνω Πλατεία συζήτηση με θέμα «Κρίση και ναρκωτικά» με τον Κώστα Αρβανίτη, δημοσιογράφο, μέλος του ΔΣ του ΚΕΘΕΑ. Το Σάββατο 30 Ιούνη Κάτω Πλατεία 4 μ.μ. - 8.30 μ.μ. παιδικό ποδοσφαιρικό τουρνουά και φιλικό παλαιμάχων ΑΟ Κέρκυρα - Ολύμπου. Κυριακή 1 Ιούλη «Τα μαγικά μαξιλαράκια» (θεατρικό του 4ου Γυμνασίου Κέρκυρας).
  • Το παράρτημα Πάτρας του ΕΣΥΝ και ο Παμμικρασιατικός Σύνδεσμος στην πλατεία Ελευθερίας (Προσφυγικά) συνδιοργανώνουν εκδήλωση το Σάββατο 30 Ιούνη με χορευτικά και μουσικά σχήματα, στις 9 μ.μ., με χορούς απ' όλη την Ελλάδα και λαϊκό γλέντι με το μουσικό συγκρότημα του Συνδέσμου. Την ίδια μέρα, το παράρτημα Πάτρας στις 8.30 μ.μ., συνδιοργανώνει με τον Πολιτιστικό και Μορφωτικό Σύλλογο Αγ. Διονυσίου στην πλατεία Νόρμαν εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών με μουσικά σχήματα & προβολή ταινίας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ