Πέμπτη 28 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Η ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ: «Τα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, που κυριάρχησαν προεκλογικά στη δημοσιότητα ως Grexit, αποδεικνύονται εκ των υστέρων ότι όχι μόνον δεν ήταν μπλόφες αλλά η κορυφή του παγόβουνου (...) γερμανικές εταιρείες προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο πολύ σύντομα οι συναλλαγές τους στη Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη να γίνονται σε πεσέτες (...) Οριακή θα καταστεί από το Φθινόπωρο μέχρι τον προσεχή Δεκέμβριο και η θέση της Γαλλίας» (στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΣΤΙΣ ΗΠΑ: «3 τρισ. δολάρια έχουν απολέσει συνολικά τα αμερικανικά νοικοκυριά από την έναρξη της κρίσης το 2008» (στη ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ).

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: «λόγω της κρίσης έχει αυξηθεί ο αριθμός των αστέγων με υψηλή μόρφωση που είχαν ικανοποιητικό βιοτικό επίπεδο, χωρίς ψυχολογικά προβλήματα ή προβλήματα εξάρτησης, οι οποίοι πλέον "δεν τα βγάζουν πέρα", έχοντας χάσει τη δουλειά τους» (από την έκθεση της Κομισιόν / ΕΘΝΟΣ).

Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ: «η ελληνική αντιπροσωπεία δεν θα ταξιδέψει με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος αλλά με πτήση της γραμμής και σε οικονομική θέση (...) επιδιώκεται να δοθεί ο συμβολισμός πως οι εικόνες πρόκλησης του δημόσιου αισθήματος από τα στελέχη της εξουσίας ανήκουν οριστικά στο παρελθόν» (στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΚΑΙ Η «ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ»: «Η κυβέρνηση χάνει τη μάχη της πολιτικής αξιοπιστίας. Ο πρωθυπουργός αγνοεί την ευρωπαϊκή σύμβαση και τους ελληνικούς νόμους. Εστειλε στη σύνοδο κορυφής τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με μοναδική αποστολή να μεταφέρει μιαν επιστολή του σε μια σύνοδο που δεν θα συζητήσει το ελληνικό θέμα. Επιστολιμαία εκπροσώπηση, υποβάθμιση του ανωτάτου άρχοντα σε γραμματοκομιστή!» (στην ΑΥΓΗ).

ΠΟΙΟΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ ΠΟΙΟΝ; «ο κ. Δασκαλόπουλος συνέδεσε την προσπάθεια της Ελλάδας για έξοδο από την κρίση με την προσπάθεια που θα πρέπει να κάνει η ίδια η ΕΕ για τη διάσωση του ευρώ (...) "η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων επιθυμεί την παραμονή της χώρας στο ευρώ και βλέπει το εθνικό μας μέλλον μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Το ίδιο ισχύει και για τις πολιτικές δυνάμεις. Αντιευρωπαϊκές απόψεις συναντώνται μόνο στα περιθωριακά άκρα του πολιτικού φάσματος"» (από δηλώσεις του προέδρου του ΣΕΒ /στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στοιχισμένη στον ευρωμονόδρομο του κεφαλαίου (2015-07-13 00:00:00.0)
Συνάντηση Σαμαρά - Μέρκελ στη Βιέννη (2013-06-21 00:00:00.0)
Επιβεβαιώθηκε το ΚΚΕ (2012-07-28 00:00:00.0)
Αγεφύρωτες αντιθέσεις και αδιέξοδα στην αστική διαχείριση (2011-12-13 00:00:00.0)
Συνένοχη σιωπή (2009-06-17 00:00:00.0)
Στήριξη Σημίτη για ευρωστρατό (2001-12-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ