Παρασκευή 29 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
Στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική

Από το βήμα της χτεσινής γενικής συνέλευσης των μετόχων, η απερχόμενη διοίκηση του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας εστίασε στα «επιτεύγματα» της σφοδρής αντιλαϊκής πολιτικής και κλιμάκωσης που εφάρμοσαν στο τελευταίο διάστημα.

Ο τραπεζίτης διευθύνων σύμβουλος Απ. Ταμβακάκης βλέπει τη διέξοδο στην παραπέρα κλιμάκωση με τη διαμόρφωση «ομοσπονδιακής δημοσιονομικής πολιτικής», δηλαδή στο δρόμο της στρατηγικής των κοιναγορίτικων μονοπωλίων για την ΕΕ 2020, στα λεγόμενα «αναπτυξιακά μέτρα», δηλαδή για τη διοχέτευση πακτωλού από διακρατικές ενισχύσεις σε όφελος και άλλων μερίδων της πλουτοκρατίας, όπως των βιομηχάνων.

Χαρακτηρίζοντας το μέγεθος της δημοσιονομικής προσαρμογής στην τελευταία διετία (2010-2011) ως την «καλύτερη επίδοση χώρας μέλους του ΟΟΣΑ των τελευταίων δεκαετιών» έκανε ειδική αναφορά στην «αναγκαία ασφαλιστική μεταρρύθμιση που καθυστερούσε», στις «μεταρρυθμίσεις στο σύστημα κοινωνικών παροχών», την «αποφασιστική προώθηση των «μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας με σκοπό την αύξηση της ευελιξίας», στο «σύστημα υγείας και τον εξορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης», επίσης στο «άνοιγμα σημαντικού αριθμού κλειστών επαγγελμάτων».

Ο τραπεζίτης δήλωσε ταγμένος στη υπόθεση συγχωνεύσεων τραπεζών, αξιώνοντας και την πλήρη εφαρμογή του νόμου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Σε ό,τι αφορά τα επιχειρηματικά πλάνα της Εθνικής Τράπεζας αναφέρθηκε:

  • Η πώληση μειοψηφικού πακέτου της θυγατρικής τους στην Τουρκίας Finansbank.
  • Η διερεύνηση της δυνατότητας πώλησης μειοψηφικού πακέτου της υπό ίδρυση νέας θυγατρικής που θα ενσωματώνει τις μονάδες του Ομίλου στις βαλκανικές χώρες.
  • Η πώληση «μη στρατηγικών στοιχείων του ενεργητικού» όπως το ξενοδοχειακό συγκρότημα του «Αστέρα».
Αλλαγή σκυτάλης

Το ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας, διόρισε στη θέση του Προέδρου τον απερχόμενο υπουργό Οικονομικών Γ. Ζανιά και διευθύνοντα σύμβουλο τον Α. Τουρκολιά που προηγουμένως είχε εκλεγεί μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ