Σάββατο 30 Ιούνη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΟΓΕ - ΜΑΣ
Τη Δευτέρα η σύσκεψη για την οργάνωση ενάντια στη φοροληστεία, για Υγεία - Φάρμακο

Στην Αθήνα, στις 6.30 μ.μ., στο ξενοδοχείο NOVOTEL. Αντίστοιχες πρωτοβουλίες και σε άλλες πόλεις

Από παλιότερη κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη

Motion Team

Από παλιότερη κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη
Η οργάνωση της εργατικής, της λαϊκής παρέμβασης, οι μορφές πάλης για να σχεδιαστεί η προστασία της λαϊκής οικογένειας απέναντι στις συνέπειες της μεγάλης φοροληστείας που έχει επιβληθεί αλλά και η τραγική κατάσταση που επικρατεί αναφορικά με τις εξελίξεις στην Υγεία και στην εξασφάλιση των φαρμάκων, αποτελούν το κύριο θέμα της πλατιάς σύσκεψης συνδικαλιστικών οργανώσεων, που διοργανώνουν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και η ΟΓΕ, τη Δευτέρα 2 του Ιούλη, στις 6.30 μ. μ.

Η σύσκεψη γίνεται στο ξενοδοχείο NOVOTEL και οι πέντε αγωνιστικές συσπειρώσεις καλούν συνδικαλιστές εργατικών σωματείων, αυτοαπασχολούμενων, μικρομεσαίων, συλλόγων και ομάδων γυναικών, λαϊκών επιτροπών και επιτροπών αγώνα χώρων δουλειάς και φοιτητών και σπουδαστών να συζητήσουν και να οργανώσουν την πάλη του λαού. Οπως σημειώνεται στο κάλεσμα των διοργανωτών: «Η κυβέρνηση με το άδικο φορολογικό σύστημα, το φόρο αλληλεγγύης, τα χαράτσια μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ που ήδη τα στέλνουν στην Εφορία για είσπραξη, οδηγούν σε αδιέξοδα την πλειοψηφία των εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών».

Αντίστοιχες πρωτοβουλίες δρομολογούνται και σε άλλες περιοχές.

Στη Θεσσαλονίκη, οι τοπικές Γραμματείες του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, της ΟΓΕ και του ΜΑΣ καθώς και οι Λαϊκές Επιτροπές από τις γειτονιές της πόλης, διοργανώνουν αντίστοιχη σύσκεψη, την Τετάρτη 4 Ιούλη στις 7.30 μ.μ., στη μεγάλη αίθουσα του ΕΚΘ, για την οργάνωση του αγώνα για την επιβίωση του λαού. Στη σύσκεψη θα συζητηθούν η οργάνωση και οι μορφές του αγώνα προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα: οι ελλείψεις στα φάρμακα και η διάλυση του συστήματος Υγείας, η φοροληστεία και τα χαράτσια, οι μειώσεις μισθών, η κατάργηση των συμβάσεων, η παύση πληρωμής των μισθών και οι απολύσεις.

Στη Λάρισα, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας (ΕΚΛ), οργανώνει σύσκεψη για τα ζητήματα της Υγείας, την ερχόμενη Τρίτη, 3 Ιούλη, στις 8 μ.μ., στην αίθουσα συνελεύσεων. Στη σύσκεψη καλούνται να πάρουν μέρος εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των μικρομεσαίων αγροτών, συλλόγων γυναικών κι άλλων φορέων για να συζητηθούν οι εξελίξεις στο χώρο της Υγείας και να ληφθούν αποφάσεις και μέτρα για την οργάνωση της εργατικής - λαϊκής παρέμβασης στην κατεύθυνση επίλυσης των προβλημάτων.

Οπως αναφέρεται στη σχετική πρόσκληση του ΕΚΛ, «επείγει η ενημέρωση και η οργάνωση της κοινής πάλης της εργατικής τάξης, των μικρομεσαίων ΕΒΕ και αγροτών, των συνταξιούχων, των νέων και των γυναικών, του συνόλου των λαϊκών στρωμάτων, με ένα πλαίσιο αιτημάτων και στόχων πάλης, με κριτήριο την αντιμετώπιση των επειγόντων προβλημάτων σε Υγεία, Πρόνοια, Φάρμακο, σύνταξη».

Αντίστοιχη σύσκεψη οργανώνει και η Λαϊκή Επιτροπή Ξάνθης (ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ, Σύλλογος Γυναικών), την Τετάρτη 4 Ιούλη στις 8 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ