Σάββατο 30 Ιούνη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εξέλεξε πρόεδρο και αντιπροέδρους η Βουλή

O E. Mεϊμαράκης που προτάθηκε από τη ΝΔ είναι από χτες ο νέος πρόεδρος της Βουλής, αφού μετά από μυστική ψηφοφορία πήρε 223 ψήφους έναντι 66 λευκών και ενός άκυρου, σε σύνολο 290 βουλευτών που συμμετείχαν στην ψηφοφορία. Ακολούθησε με μυστική ψηφοφορία η εκλογή των αντιπροέδρων που είναι τρεις από τη ΝΔ, οι Γ. Τραγάκης, Θ. Νάκος και Χρ. Μαρκογιαννάκης, ο Γ. Δραγασάκης από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Λ. Γρηγοράκος από το ΠΑΣΟΚ και η Μ. Κόλλια - Τσαρουχά από τους «Ανεξάρτητους Ελληνες».

Δεν εκλέχθηκε ο υποψήφιος της «Χρυσής Αυγής» για την θέση του Ζ' αντιπροέδρου, Π. Ζησιμόπουλος, αφού δε συγκέντρωσε την απαραίτητη από τον κανονισμό πλειοψηφία των 75 ψήφων. Υπέρ της υποψηφιότητάς του ψήφισαν 41 βουλευτές (η «Χρυσή Αυγή» έχει 18 βουλευτές), κατά ψήφισαν 39 ενώ υπήρξαν και 204 άκυρα. Ετσι, η συγκεκριμένη θέση του αντιπροέδρου θα μείνει κενή.

Με δηλώσεις του μετά την εκλογή του ο Ε. Μεϊμαράκης προανήγγειλε αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της Βουλής, λέγοντας ότι θα επανεξεταστούν τα προνόμια των βουλευτών και θα τροποποιηθούν οι ρυθμίσεις για την βουλευτική ασυλία, ενώ δήλωσε ότι θα δοθεί έμφαση στην άρση στο φαινόμενο της πολυνομίας και στη βελτίωση της ποιότητας των νομοσχεδίων.

Οι προγραμματικές δηλώσεις της συγκυβέρνησης, όπως είπε ο Ε. Μεϊμαράκης θα αρχίσουν την ερχόμενη Τετάρτη ή το αργότερο την Πέμπτη, θα είναι τριήμερες και θα ολοκληρωθούν με φανερή ονομαστική ψηφοφορία τα μεσάνυχτα της τελευταίας μέρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ