Τρίτη 3 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΙΒΟΣ-ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
«Πέταξε» η Κυριακοπούλου

Mε ένα χάλκινο μετάλλιο στις βαλίτσες της, αυτό της Νικόλ Κυριακοπούλου, στο επί κοντώ, επέστρεψε απο το Ελσίνκι η ελληνική αποστολή που συμμετείχε στο φετινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου. Παρά την βροχή και τον δυνατό άνεμο που δυσκόλεψε τις προσπάθειες των 12 φιναλίστ του τελικού, η Ελληνίδα αθλήτρια κατάφερε να περάσει με την τρίτη προσπάθεια το 4.60 κάτι που αποδείχθηκε ικανό για να της δώσει την τρίτη θέση του βάθρου. Μάλιστα σε αυτό το ύψος κρίθηκαν και τα υπόλοιπα δυο μετάλλια αφού η Τσέχα Γιρίνα Πτατσίνκοβα και η Γερμανίδα Μαρτίνα Στρουτνζ, χρυσή και ασημένια αντίστοιχα, το είχαν περάσει με καλύτερη προσπάθεια από την Κυριακοπούλου.

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών ο Κώστας Φιλιππίδης κάνοντας ρεκόρ περιόδου στα 5.72μ., βρέθηκε στην 5η θέση του τελικού όπου πρώτευσε ο Γάλλος Λαβινελί (5.97) με δεύτερο τον Γερμανό Οτο (5.92) και τρίτο τον επίσης Γερμανό Χολντζέπε (5.77).

Κατά τα άλλα στον τελικό του τριπλούν ο Δημήτρης Τσιάμης με καλύτερο άλμα το πρώτο στα 16.52μ. κατατάχθηκε στην 9η θέση.

Μία διάταση στον τετρακέφαλο υποχρέωσε την Σοφία Υφαντίδου να εγκαταλείψει την προσπάθειά της στο έπταθλο γυναικών.

Σε αντίθεση με τον ημιτελικό, ο Κώστας Δουβαλίδης δεν μπόρεσε να έχει την ίδια καλή εμφάνιση και στον τελικό των 100μ. εμποδίων και με χρόνο 13.59 κατετάγη στην 8η θέση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ