Τετάρτη 11 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΥΓΕΙΑ
ΓΙΑΤΡΟΙ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Μείωση κλινών κατά 25%-35%

Είναι επικίνδυνη για τους ασθενείς, τονίζουν οι γιατροί που αύριο προχωρούν σε κινητοποίηση

Την αντίθεσή τους στην, εις βάρος των αναγκών των ασθενών, συρρίκνωση των υποδομών του νοσοκομείου, μέσω της εν κρυπτώ ψήφισης του νέου οργανισμού του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκη, ο οποίος προβλέπει την κατά 25-35% μείωση των ψυχιατρικών κλινών βραχείας νοσηλείας, εκφράζουν οι γιατροί του ΨΝΘ. Ταυτόχρονα, απαιτούν άμεση καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών που τους οφείλονται από το Μάρτη.

Οι γιατροί, μέσα από ΓΣ που πραγματοποίησαν, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του Νοσοκομείου, αύριο Πέμπτη στις 11 το πρωί.

Παράλληλα, καλούν όλους τους εργαζόμενους του ΨΝΘ και το εργασιακό σωματείο του νοσοκομείου να οργανώσουν κοινή γενική συνέλευση, αύριο Πέμπτη στις 11.30 π.μ., με στόχο τον καθορισμό κοινών αγωνιστικών δράσεων.

Σε ανακοίνωσή της η Νοσοκομειακή Επιτροπή της ΕΝΙΘ στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, μεταξύ άλλων σημειώνει: «Οι νοσοκομειακοί ιατροί του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι της χώρας, βιώνουν τις τραγικές συνέπειες της εφαρμοζόμενης κυβερνητικής πολιτικής στα εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα.

Κυρίως όμως, βιώνουν τις σοβαρές συνέπειες των εφαρμοζόμενων πολιτικών στην ποιότητα της παρεχόμενης περίθαλψης και στην προσβασιμότητα των ασθενών τους σε ποιοτικές και δωρεάν υπηρεσίες ψυχικής υγείας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ