Τετάρτη 11 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ «ΣΕΚΑΠ»
Ολοκληρώθηκε χτες η 48ωρη απεργία

Στο πλευρό τους η Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ

Ολοκληρώθηκε χθες η 48ωρη απεργία που ξεκίνησαν τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι της καπνοβιομηχανίας «ΣΕΚΑΠ», στην Ξάνθη, η οποία περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων θυγατρικών της ΑΤΕ που σχεδιάζει η κυβέρνηση. Οι 270 εργαζόμενοι της ΣΕΚΑΠ, συμπλήρωσαν τρεις μήνες απλήρωτοι και βαδίζουν για τον τέταρτο.

Θυμίζουμε ότι η ΣΕΚΑΠ, συνεταιριστική καπνοβιομηχανία, είναι θυγατρική της Αγροτικής Τράπεζας, η οποία σήμερα κατέχει το 50,36% των μετοχών της. Η ΑΤΕ είχε προχωρήσει σε διαγωνισμό για την πώληση των μετοχών της, ο οποίος ναυάγησε αν και είχε αναδειχθεί ανάδοχος η Ινδική «Bommidala Enterprises Pvt. Ltd.».

Την επόμενη βδομάδα, ΣΕΚΕ και Αγροτική Τράπεζα αναμένεται να καθορίσουν τους ακριβείς όρους με τους οποίους επιθυμούν να γίνει η πώληση της επιχείρησης.

Η Γραμματεία Ν. Ξάνθης του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να μην επιτρέψουν να προχωρήσει η εκποίηση της ΣΕΚΑΠ με οποιονδήποτε τρόπο και μορφή. Σε ανακοίνωσή της, αναφέρει πως η πολιτική του κλεισίματος και του ξεπουλήματος των συνεταιριστικών οργανώσεων και εταιρειών «έχει ολέθριες συνέπειες στους εργαζόμενους, στους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους, στους καταναλωτές και στη συνολικότερη οικονομία του Νομού μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ