Τετάρτη 11 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αθλιοι εκβιασμοί των νέων

Ολα τα μέσα επιστράτευσε η εργοδοσία για να σπάσει την απεργία των εργαζομένων στα ξενοδοχεία. Οπου οι εργαζόμενοι σαν μια γροθιά έδωσαν τη μάχη, το κατώφλι των ξενοδοχείων δεν το πέρασαν ούτε οι «εξτρά» εργαζόμενοι (με συμβάσεις μιας μέρας) και μάλιστα πολλοί από αυτούς συμμετείχαν στην απεργία με αίτημα να μπει τέλος σε αυτό το άθλιο καθεστώς της εργασιακής ομηρίας και εξαθλίωσης.

Οπου λοιπόν οι «εξτρά» δεν δούλεψαν οι εργοδότες προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα. Απαίτησαν από τους μαθητές που κάνουν πρακτική άσκηση, με απειλές και εκβιασμούς να μπουν στα ξενοδοχεία να δουλέψουν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα μαθήτρια από το ΤΕΙ Καστοριάς που κάνει την πρακτική της σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, απειλήθηκε από τη σχολή της (!) να μπει για δουλειά γιατί αλλιώς θα έχει πρόβλημα με τη βαθμολογία της. Ανάλογη προσπάθεια έγινε και από τη διεύθυνση της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων της Αναβύσσου, που έπαιρναν μαθητές που κάνουν την πρακτική τους σε ξενοδοχείο της Αθήνας και οι οποίοι στέκονταν έξω με τους απεργούς, να μπουν για δουλειά γιατί αλλιώς ο ξενοδόχος θα τους διώξει και θα χάσουν την πρακτική άσκηση. Βέβαια, παρά τις απειλές και τους εκβιασμούς οι μαθητές που μίλησαν με τα σωματεία, κατανόησαν την αναγκαιότητα σήμερα να σταθούν και οι ίδιοι εμπόδιο σε όσα σχεδιάζουν κυβέρνηση και εργοδοσία, γιατί το μέλλον που τους διαμορφώνουν είναι μέλλον σκλαβιάς και εξαθλίωσης.

Επίσης, στο ξενοδοχείο «Κράουν Πλάζα» η εργοδοσία, μπροστά στην αυξημένη συμμετοχή στην απεργία, έβαλε στο ξενοδοχείο τέσσερις «εξτρά» εργαζόμενους και στη συνέχεια έκλεισε όλες τις πόρτες του ξενοδοχείου για να μην μπει το σωματείο μέσα και τους πείσει για την αναγκαιότητα να μη δουλέψουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ