Παρασκευή 13 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
Αλληλεγγύη από τους απεργούς χαλυβουργούς

Σε χθεσινό τους ψήφισμα οι χαλυβουργοί του Ασπροπύργου που απεργούν εδώ και εννιά μήνες έστειλαν στους συναδέλφους τους απεργούς Ισπανούς ανθρακωρύχους, το εξής ψήφισμα αλληλεγγύης:

«Συνάδελφοι Ισπανοί ανθρακωρύχοι,

Εμείς οι χαλυβουργοί του Ασπροπύργου που βρισκόμαστε εδώ και 256 ημέρες σε απεργία διεκδικώντας την επαναπρόσληψη των 120 απολυμένων συναδέλφων μας, χαιρετίζουμε τον πολυήμερο, γνήσιο, ταξικό σας αγώνα. Οπως και στον δικό σας αγώνα έτσι και εδώ, δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι απ' όλο τον κόσμο έχουν σταθεί στο πλευρό μας και έχουμε καταφέρει να σταθούμε όρθιοι εδώ και 8,5 μήνες απέναντι στο μέτωπο της εργοδοσίας των κυβερνήσεων ακόμα και των ξεπουλημένων ηγεσιών της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας.

Οι ίδιες πολιτικές των κυβερνήσεων της ΕΕ που οδηγούν στο κλείσιμο των ανθρακωρυχείων και εσάς στην ανεργία, οδηγούν και εμάς στις μειώσεις μισθών και στις απολύσεις.

Οταν οι εργάτες επιλέγουν το δρόμο της αξιοπρέπειας και του αγώνα μπορούν να παλέψουν και να κατακτήσουν τα πάντα. Καλή δύναμη και θα είμαστε στο πλευρό σας μέχρι τη νίκη του αγώνα σας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ